Ouwerkerk

Ouwerkerk
Route.nl

Ouwerkerk

Ouwerkerk is een mooi plaatsje op Schouwen-Duiveland. Ideaal om eens te voet te verkennen. In de omgeving van dit dorp wandel je door Krekengebied Ouwerkerk: een natuurpareltje dat is voortgekomen uit de Watersnoodramp.

Ouwerkerk
Vanuit Kampeerterrein De Vier Bannen wandel je eerst naar Museum Watersnood 1953. Hier kun je op je gemak alles te weten komen over de Watersnoodramp. Het museum is gevestigd in de vier caissons die na de overstromingen het laatste gat in de dijk bij Ouwerkerk sloten. Verderop kom je door Ouwerkerk zelf, het oudste dorpje van het voormalige eiland Duiveland. Aan de Ring staan nog enkele eeuwenoude panden met trapgevels.

Watersnoodramp
Het grootste deel van je route wandel je door Krekengebied Ouwerkerk. Na de Watersnoodramp was de grond hier ongeschikt geworden voor landbouw. Staatsbosbeheer kreeg het gebied in handen en liet de natuur haar gang gaan. Langs de westkreek werd een bos geplant met eiken, populieren, essen, iepen en beuken. Het is hier heerlijk rustig wandelen. Verderop heb je een prachtig uitzicht over de Oosterschelde. Een mooie afsluiter van deze prachtige route.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Ouwerkerk

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.