Oudkarspel

Heerhugowaard

Trek je wandelschoenen aan om de charme van de dorpjes Oudkarspel en Noord- en Zuid-Scharwoude te ontdekken. Je komt langs enkele bezienswaardigheden en door het Diepsmeerpark.

Rechthuis Oudkarspel
De route start bij Hotel Grandcafé Babylon. De eerste meters loop je over de dijk langs het kanaal. Het is hier heerlijk rustig wandelen met uitzicht op het kabbelende water en de landbouwgronden. Al snel wandel je Oudkarspel binnen. Je passeert hier o.a. het Rechthuis Oudkarspel, een museum dat is gevestigd in het voormalige raadhuis uit 1744. Verderop staat de prachtige Allemanskerk, de oudste delen dateren uit de elfde eeuw.

Diepsmeerpark
Het Diepsmeerpark is in 2011 geopend. Deze groene buffer is opgebouwd uit vele eilandjes, het is een leuk wandelgebied. Noord- en Zuid-Scharwoude vormden ooit één dorp. Het oprichten van een twee kerk in de twaalfde eeuw zorgde voor een scheiding in een noordelijk en zuidelijk deel. In Noord-Scharwoude passeer je de Sint-Jan-de-Doperkerk uit 1906. In Zuid-Scharwoude kom je langs de Hervormde Kerk met zijn witgepleisterd schip. Na je wandeling kun je nog iets lekkers eten bij Hotel Grandcafé Babylon.

Adres

Route.nl

Heerhugowaard

Uitjes in de buurt

Reviews van Oudkarspel

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.