Oud-Beijerland

Oud-Beijerland

De Hoeksche Waard staat bekend om het open polderlandschap dat zich hier kilometer na kilometer uitstrekt. De vergezichten in de polders zijn absoluut de moeite waard, maar ook de authentieke dorpjes in deze regio mogen er zijn. Deze wandeltocht laat je kennis maken met het dorp Oud-Beijerland.


Een dorp achter de dijken
Je start je wandeling in de haven van Oud-Beijerland. Vanuit hier wandel je langs de oever van het Spui naar de rand van het dorp. Oud-Beijerland is gesticht rond het jaar 1559, nadat er dijken aan waren gelegd om het land te beschermen tegen het water. In 1421 zorgde de Sint-Elisabethsvloed er voor dat grote delen land onder water kwamen te staan en dat gebeurde bij hoog water steeds weer opnieuw in de jaren daarna. De dijken zorgden ervoor dat dit niet meer gebeurde en pas toen was het gebied bewoonbaar. In de 17e eeuw werd het land verder uitgebreid door polders te ontginnen.

 

De molen van Goidschalxoord
Aan de rand van Oud-Beijerland en het dijkdorp Goidschalxoord vind je de molen van Goidschalxoord. Deze korenmolen werd hier in 1718 gebouwd en tot 1953 heeft de molen gedraaid. Daarna is de molen sterk in verval geraakt, maar sinds 2010 verkeert de molen weer in goede staat na een grootschalige restauratie.

Adres

Route.nl

Oud-Beijerland

Uitjes in de buurt

Reviews van Oud-Beijerland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.