Oranjerie

Den Helder

De verzameling tropische planten en bomen uit de hele wereld is in vele jaren opgebouwd en stelt de bezoekers in staat een botanische wereldreis te maken. Zo vindt je er sinaasappelbomen, bananenplanten, orchideeën, agaven, en nog veel meer.

De collectie
De cactuscollectie van onze Oranjerie is zelfs de grootste van Noord-Holland. Ook kun je er een fraaie verzameling kuip planten bekijken. De schildpadjes en kooikarpers in de Oranjerie blijken vooral op kinderen een grote aantrekkingskracht te hebben. De collectie van de Oranjerie is natuurlijk ondergebracht in kassen, maar een deel ervan wordt 's zomers in de buiten tuin geëxposeerd.

Unieke Japanse tuin
Buiten vindt je ook de eerste Japanse tuin met stromend water in Europa. Het thema van de tuin is 'Ontmoeting der Stromen'. Een forse waterval stort zich in een bergbeek, die zich in tweeën splitst rondom een rotsheuvel om uiteindelijk via stroomversnellingen weer samen te komen in een grote vijver net een eiland in het midden.

Speciale plantenroutes
Wil je zoveel mogelijk van een bezoek aan de Oranjerie genieten? Dan kun je aan de hand van gedetaileerde beschrijvingen speciale routes volgen, een medicinale en een VOC-route.

Sfeervol en rustgevend
De Oranjerie is kleurrijk, sfeervol en rustgevend. Een bezoek aan deze oase van rust is dan ook beslist de moeite waard!

Google Maps

Adres

Oranjerie "De Groene Parel"
Soembastraat 83
1780 AC Den Helder

Uitjes in de buurt

Reviews van Oranjerie

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.