Noordoostpolder

Emmeloord

Lekker wandelen in het buitengebied van Emmeloord. Odes aan verzetsstrijders, een van de hoogste watertorens van Nederland: je doet hier verrassende ontdekkingen!

Urkervaart
Deze route gaat van start bij Landwinkel Versluis, vlakbij Emmeloord. Op het lommerrijke pad langs de Urkervaart is het heerlijk wandelen, terwijl je uitkijkt over het kabbelende water. In het buitengebied steek je de Hannie Schaftweg over. Het is een van de wegen die in deze regio naar verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog zijn genoemd. Niet zonder reden: vanwege de ontginning was de Noordoostpolder in die tijd een ideaal gebied voor onderduikers.

Poldertoren
Vanuit de verte zie je Poldertoren uit 1959 in Emmeloord al staan. Met zijn 65,30 meter is dit een van de hoogste watertorens van Nederland. In Emmeloord zelf valt meteen op hoe groen dit vanaf 1943 aangelegde plaatsje is. Duik terug bij je startpunt nog even de Landwinkel in, want dit is dé plek voor eersteklas aardappels – én eieren: wel tweeduizend scharrelkippen zorgen hier dag in dag uit voor verse eieren, die nog dezelfde dag in de schappen belanden.

Adres

Route.nl

Emmeloord

Uitjes in de buurt

Reviews van Noordoostpolder

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.