Noord-Holland

Velsen-Zuid
Route.nl

Velsen-Zuid

Net onder het Noord-Hollandse Velsen ligt een aantal aaneengesloten oude buitenplaatsen. Deze route neemt je mee over Landgoed Beeckestijn en Landgoed Velserbeek.

Huis Velserbeek
Het is heerlijk wandelen door de bossen en velden. Midden in de natuur kom je langs twee stenen hekpijlers uit de achttiende eeuw. Dit monument behoorde ooit toe aan het voormalige Landgoed Hoogergeest. Verderop staat de monumentale boerderij Lievendaal. Huis Velserbeek is een van oorsprong zestiende-eeuwse hofstede. Het statige park is eind jaren dertig van de vorige eeuw opnieuw ingericht door de bekende tuinarchitect Leonard Springer. Je waant je hier even terug in de tijd.

Landgoed Beeckestijn
Landgoed Beeckestijn is één van de weinige in zijn geheel bewaard gebleven zomerverblijven van rijke Amsterdamse regenten. De voormalige eigenaren kwamen per boot over het toenmalige Wijkermeer naar hun buiten gevaren. De huidige buitenplaats is ontstaan uit een zeventiende-eeuwse hofstede. De weelderige, openbaar toegankelijke achttiende-eeuwse tuin is een lust voor het oog. En uniek voor Nederland, omdat je er twee stijlvormen (Franse barok en Engels landschapsstijl) naast elkaar ziet! Bij Restaurant Beeckestijn geniet je van een maaltijd of koffie met huisgemaakt gebak.

Bezoek de website >>

    Reviews van Noord-Holland

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.