Muizenfort (Fort-C)

Muiden

In Muiden kun je een prachtige vestinghistorie beleven. Ook loop je een stukje door de polder en over de dijk langs het IJmeer. Neem je verrekijker mee voor mooie vergezichten!

Pampus
Het Muizenfort behoort tot de Stelling van Amsterdam en werd eind negentiende eeuw gebouwd. Een prachtige plek om even rond te kijken en meer te leren over de Nederlandse vestinghistorie. Vanuit het fort loop je zo de polder in. Ook hier beleef je de karakteristieke Hollandse cultuurhistorie. Je kijkt uit over uitgestrekte weilanden die door sloten doorsneden worden. Vanaf de dijk kijk je uit over het IJmeer. In de verte ligt het vestingeiland Pampus.

Mooi Muiden
Je loopt een stuk langs de gracht die rondom Het Muiderslot is aangelegd. Even later kun je de befaamde dertiende-eeuwse waterburcht zelf bezoeken, het is ingericht als museum en geldt als een van de mooiste Nederlandse kastelen. Vanaf het slot loop je verder, de Herengracht over. Net als op zijn naamgenoot in Amsterdam geniet je hier van een prachtig plaatje: je ziet plezierbootjes op de Vecht dobberen, links staan vele mooie oude panden.

Adres

Route.nl

Muiden

Uitjes in de buurt

Reviews van Muizenfort (Fort-C)

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.