Lammetjestijd

Rotterdam
Datum: 11-02-2023

Ins & outs van het schapenherdersvak

We verwachten deze periode weer heel veel lammetjes en de kans is groot dat je een bevalling mee kunt maken. Wil jij mee met deze exclusieve rondleiding van stadsherder Martin Oosthoek? Met de huifkar ga je van Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal.

Stadsherder Martin Oosthoek vertelt: “Onze schapen lammeren altijd in januari / februari. Op Belevenisboerderij Schieveen, gerund door mijn vrouw Petra, werken we samen met de boswachters van Natuurmonumenten. Hier staat een deel van de schapen, maar het grootste aantal – zo’n 1000 schapen – vind je hier, in de grote stal aan de A13 naast Zestienhoven.”

Tijdens de excursie vertelt de stadsherder alle ins and outs van het schapenherdersvak en de hectiek rond de lammertijd.

Belevenisboerderij Schieveen

De Rotterdamse schapenboerderij laat je het boerenleven ontdekken! Je kunt hier ravotten in Speelnatuur van OERRR en de vele boerderijdieren aaien. Naast de boerderijwinkel vind je de lunchroom waar je een kopje koffie of thee kunt drinken. De lokale Schieveense kruidkoek is een echte aanrader!

Corona & natuur

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er kunnen 25 deelnemers per excursie mee, uiteraard onder voorbehoud van maatregelen. We verzoeken je in ieder geval een mondkapje mee te nemen en een geldig QR-bewijs.

Tips van de stadsherder tijdens de rondleiding

 • Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • We rekenen voor zowel volwassenen als kinderen dezelfde prijs. Je kunt dus ook voor kinderen tickets bestellen onder de knop volwassenen.
 • Vertrek met huifkar vanaf Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220 in Rotterdam.
 • Na 1,5 uur brengt de huifkar je weer terug bij Belevenisboerderij Schieveen.
 • Aan deze excursie kunnen geen zwangere vrouwen deelnemen.
 • Wil je voor een groep van 25 personen een exclusieve groepsexcursie reserveren? Dat kan op de beschikbare data om 14.30 uur. De kosten zijn 175 euro voor niet-leden en 150 euro voor leden. Neem voor meer informatie contact op via info@belevenisboerderij.nl.
  Google Maps

  Adres

  Rotterdams platteland, Belevenisboerderij Schieveen
  Oude Bovendijk 220
  3046 NL Rotterdam

  Uitjes in de buurt

  Reviews van Lammetjestijd

  Schrijf een review!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.