Kom kijken bij Eerde

Ommen
Datum: 02-04-2023

Neem een kijkje in het gerestaureerde Kasteel Eerde, vlakbij Ommen. Deze activiteit is speciaal voor volwassenen en duurt 2 uur. .

Let op:van 13 maart tot 21 mei wordt er gewerkt aan de Hammerweg tussen Ommen en Den Ham. Er zijn mogelijk omleidingen. De weg blijft toegankelijk voor bestemmingsverkeer, dus houd uw ticket bij de hand.

Geniet van historie en cultuur tijdens deze unieke rondleiding voor volwassenen op Landgoed Eerde. Kom binnen en laat je verrassen in het prachtig gerestaureerde Kasteel Eerde.

De restauratie is voltooid!

Er is jaren hard gewerkt aan Kasteel Eerde.Terwijl de buitenkant een nieuw likje verf kreeg, richten de herstelwerkzaamheden zich binnen op het interieur van het kasteel, met het uiteindelijk doel: alle plafonds, wanden en vloeren van de cultuurhistorisch waardevolle 18e -eeuwse woonverdieping in hun oude stijl te herstellen. Nu is het klaar en kunnen we u laten zien hoe prachtig het geworden is!

De inrichting op de Beletage is inmiddels volledig gemaakt met het plaatsen van interessante stukken die in bruikleen zijn uitgegeven door o.a. de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en van erfgenamen van de familie van Van Pallandt van Eerde.

Verrassend Eerde

Kasteel Eerde is in privégebruik door Eerde International Boarding School en daarom alleen te bezichtigen tijdens een rondleiding met onze gidsen. Maak gebruik van deze unieke kans om dit Rijksmonument van binnen te bekijken! Wil je alvast een eerste indruk van de bel-etage? Klik dan hier.

Maar Landgoed Eerde is zoveel meer dan alleen een kasteel. Samen met een gids wandel je door de kasteeltuin, langs het bloemen mozaïek en de boomgaard. Hij laat zien hoe uniek Eerde is met de bijzondere landschapselementen zoals de lanen, de zichtassen en tuinontwerpen. En als er tijd genoeg is, neemt de gids je ook nog mee naar het parkbos voor een bezoek aan het Rococovak en het Quinconcevak.

Programma Eerde 2020

De restauratie was een onderdeel van Programma Eerde 2020, wat in 2021 officieel is afgerond. Hieronder viel het herstel en de ontwikkeling van het kasteel, de historische kasteeltuin, het parkbos en het omringende landschap op het landgoed. Eerde 2020 werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Ommen en de Nationale Postcode Loterij.

Handig om te weten:

  • De rondleiding start bij de hoofdingang van Kasteel Eerde.
  • Draag stevige schoenen.
  • Er is geen lift aanwezig in Kasteel Eerde.
  • Er is geen horecagelegenheid bij Kasteel Eerde.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.
Google Maps

Adres

Eerde, kasteel Eerde
Kasteellaan
7731 PJ Ommen

Uitjes in de buurt

Reviews van Kom kijken bij Eerde

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.