IJsselvallei

Wapenveld

Trek stevige en waterdichte wandelschoenen aan voor een tocht door de IJsselvallei net buiten Wapenveld. Je kunt hier lekker uitwaaien en genieten van de bijzondere plekjes.

Apeldoorns Kanaal
Bij het gezellige Pannenkoeken-restaurant ’t Mussennest kun je eerst iets eten, zodat je met voldoende energie op pad gaat. Je wandelt meteen het voormalige tracé van de spoorverbinding tussen Zwolle-Apeldoorn op. Dit traject had als bijnaam ‘Baronnenlijn’ vanwege de vele adellijke rijken die in de halteplaatsen langs het spoor woonden. Het is hier nu heerlijk lopen onder de vele bomen. Bij het Apeldoorns Kanaal zie je de houten Hezenbergersluis uit 1829.

Uiterwaarden
In de uiterwaarden langs de IJssel geniet je van vergezichten over de graslanden en van de stilte. Op een paar punten heb je mooie uitzichten over de rivier. Op de Werverdijk passeer je Pouwel Bakhuis, een gemaal uit 1919. Verderop staan een houten dijkmagazijn uit 1900 en een keersluis uit 1894. Op dit idyllische plekje kun je even een bankje pakken om het moment te koesteren. Terug bij Pannenkoeken-restaurant ’t Mussennest lust je vast nog wel iets!

Adres

Route.nl

Wapenveld

Uitjes in de buurt

Reviews van IJsselvallei

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.