Hindeloopen

Workum
Route.nl

Workum

In Hindeloopen tref je een bijzondere cultuurhistorie aan. In de omgeving van het stadje is het prachtig wandelen door de polders.

Poldermolen
De route start bij Kaasboerderij De Nylander. In de boerderijwinkel kun je hier o.a. boerenkazen kopen die op de boerderij gemaakt zijn. Lekker voor een picknick onderweg! Over een weggetje waar weinig auto’s rijden ga je op pad. Je loopt door de weidse polders, een heerlijk plekje om uit te waaien en je gedachten te verzetten. Net voor de dijk zie je de Nylânnermolen een rietgedekte poldermolen uit 1784.

Vuurtoren
Terwijl je over de voormalige Zuiderzeedijk wandelt, zie je links de voormalige vuurtoren van Workum. Rechts kijk je uit over Stoenckherne, een buitendijks kweldergebied dat in het voorjaar geel kleurt door de zeldzame spindotterbloem. In de verte zie je de kerktoren van Hindeloopen, een pittoresk stadje met veel oude panden. Ook geniet je hier van het sfeervolle haventje en het uitzicht op het IJsselmeer, voordat je door de polder terugloopt naar Kaasboerderij De Nylander.

Bezoek de website >>

Route in Friesland

    Reviews van Hindeloopen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.