Garderen-Bergsham

Garderen

Ga lekker een stukje lopen in één van de meest groene gemeentes van Nederland, tussen natuurlijk loofbos met geleidelijke overgangen naar prachtige heidegebieden. Dassen, reeën en wilde zwijnen wonen er graag, en wie geluk heeft ziet een edelhert nog net tussen de bomen wegschieten. Boommarters en vossen scharrelen er graag hun kostje bij elkaar, en bijzonder is de aanwezigheid van de butskopmier, die eigenlijk alleen in noordelijker en hoger gelegen gebieden voorkomt.

De diversiteit aan bomen, paddenstoelen en planten is groot, heel groot. Bundelridderzwammen zie je al vanaf grote afstand staan, en bijzonder is ook de zeldzame jeneverbesstruik, die je op de hei van Bergham kunt bewonderen. De jeneverbes wordt geflankeerd door struikberm, zandzegge en pilzegge, terwijl in de bossen hulst, dalkruid en brede wespenorchis groeit.

Combineer je wandeling met het opdoen van wooninspiratie bij De Beeldentuin in Garderen. Aan het begin van de tocht kun je hier je auto parkeren, en in de brasserie-lunchroom kun je voor of na de wandeling op adem komen. Je kunt eventueel ook fiets huren bij De Beeldentuin, zodat je wat meer van de omgeving kunt verkennen, voordat je je onderdompelt in de gastvrijheid en gezelligheid van De Beeldentuin.

Adres

Route.nl

Garderen

Uitjes in de buurt

Reviews van Garderen-Bergsham

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.