Friese veengebied

Jubbega

Vanuit de buurtschap Jubbega-Schurega maak je een mooie wandeling door het Friese land. Je geniet van de rust, ruimte en het natuurschoon.

Veenontginning
Bij Pannenkoekenboerderij de Koppenjan geniet je op je gemak van een lekkere pannenkoek. Zo ga je met voldoende energie op pad. Terwijl je door de buurtschap loopt, zie je enkele mooie karakteristieke woningen. Even later wandel je over een autoluw weggetje langs de weilanden die in de achttiende en negentiende eeuw ontstonden na de veenafgravingen. Verderop kom je door een klein bosperceel. Op warme dagen vind je hier even verkoeling in de schaduw.

Schoterlandse Compagnonsvaart
Je loopt een stukje langs de lommerrijke oever van de Schoterlandse Compagnonsvaart die werd gegraven voor het vervoer van turf. Over een mooi onverhard pad steek je door naar het volgende boomrijke weggetje: de Oude Singel. Verderop loop je door een aaneenschakeling van bos, vaarten en weilanden. Wat een rust ervaar je hier! Het laatste deel van de route wandel je door Jubbega-Schurega, je ziet hier enkele bijzondere gebouwen, zoals de monumentale dorpsschool.

Adres

Route.nl

Jubbega

Uitjes in de buurt

Reviews van Friese veengebied

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.