Eperholt

Epe

In het Eperholt komen tal van dieren voor, waaronder de prachtige edelherten waar de Veluwe bekend om staat. Beklim ook uitkijktoren de Haelberg!

Eperholt
Dat een pannenkoekenrestaurant niet alleen maar oudhollands hoeft te zijn bewijst De Ossenstal. Met het prachtige sedumdak en de eco bouw is het een heel bijdetijds pand, dat mooi opgaat in de natuur. Hiervandaan ontdek je het Eperholt, een heideontginningsbos dat is aangelegd voor de houtproductie. Nu vind je er een gevarieerd bos met verschillende boomsoorten van uiteenlopende leeftijden. Er leven everzwijnen en edelherten, hazen en spechten – wie weet kun je er een paar spotten!

Uitkijktoren Veluwe
Vlak voor het einde van de route kom je nog langs uitkijktoren de Haelberg, hoog op de Haelberg. Hiervandaan kijk je uit over het prachtige natuurgebied het Eperholt. Van bovenaf lijkt het één groen woud. Zo zie je pas goed wat een enorm uitgestrekt bosgebied de Veluwe eigenlijk is. Terug bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal kun je nog even gezellig iets drinken op het mooie natuurlijke terras bij de speeltuin. Of schuif aan voor een pannenkoek!

Adres

Route.nl

Epe

Uitjes in de buurt

Reviews van Eperholt

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.