Emmeloord

Noordoostpolder

Ontdek Emmeloord, de centrale plaats van de Noordoostpolder. De eerste huizen hier werden opvallend genoeg betrokken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Emmeloord
Door een landschap van kaarsrechte sloten en percelen wandel je naar Emmeloord, het centrale punt van de Noordoostpolder en de hoofdplaats van de gemeente. Vanuit de verte zie je de Poldertoren al staan, een watertoren van 65 meter hoog uit 1959. In Emmeloord wandel je een stukje langs Espelervaart, die door het platteland naar Espel leidt. Het plaatsje is vernoemd naar het dorpje Emmeloord dat op de noordpunt van het voormalige eiland Schokland lag.

Hannie Schaftweg
Tijdens de drooglegging van de Noordoostpolder was de werktitel ‘Dorp A’: het eerst huis werd betrokken op 15 december 1943. Vanwege de ontginning gedurende de Tweede Wereldoorlog was de Noordoostpolder een eldorado voor onderduikers. Veel wegen in deze regio zijn naar verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog genoemd, zo loop je een heel stuk langs de Hannie Schaftweg. Terug bij je startpunt, Landwinkel Versluis, kun je nog wat heerlijke verse aardappels en scharreleieren inslaan.

Adres

Route.nl

Noordoostpolder

Uitjes in de buurt

Reviews van Emmeloord

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.