Eexterhalte

Eext

Net onder het Drentse dorpje Eext kun je heerlijk door de Staatsbossen wandelen. Je ervaart hier de typisch Drentse rust. Ook kom je langs enkele verrassende bezienswaardigheden.

Staatbossen
Als wandelliefhebber voel je je meteen thuis in de Staatsbossen. Je loopt hier door een mozaïek van uitgestrekte lanen, prachtige vennen en heidevelden. Het is heerlijk stil tussen de bomen. Met iedere stap lijk je het leven van alledag weer even iets verder achter je te laten. Een prima manier om even te ontspannen en bij te kletsen met je wandelgenoot.

Eexterhalte
Bij het startpunt van de route ontdek je enkele historische gebouwen. Je ziet een boerderijtje dat uit 1870 dateert. Ook de Eexterhalte is een rijksmonument. Dit voormalige stationsgebouw lag ooit aan de spoorlijn Assen-Stadskanaal die beheerd werd door de Noordoosterlocaalspoorweg-Maatschappij. Het station werd in 1923 gebouwd en in 1947 alweer gesloten. Op een steenworp afstand kun je nog meer cultuurhistorie bewonderen: hier ligt hunebed D14. Bij Snack- & Eetcafé Eexterhalte kun je op het gezellige terras lekker rustig bijtanken.

Adres

Route.nl

Eext

Uitjes in de buurt

Reviews van Eexterhalte

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.