Eelde

Eelde

Laat je verrassen door het afwisselende natuurgebied rondom Eelde in Drenthe en breng een bezoekje aan het Klompenmuseum.

Gezellig Eelde
Het startpunt van deze korte wandelroute is Cafe Theater G & A Boelens. Je vindt het café theater midden in het gezellige centrum van Eelde. Een perfect start- en eindpunt voor een wandelroute! Begin hier met een kopje koffie en strijk er na de wandeling neer voor een lunch of een borrel. De historie van Eelde gaat ver terug. Het is zeker dat er reeds voor 1139 bewoning was. Hier wijzen een grafheuvel en veenterpen op. De kerk neemt een centrale plaats in. Vanuit Eelde loop je richting het noorden. Je wandelt een stuk langs de beek het Eelderdiep.

Friesche Veen
Aan het eind van de wandelroute loop je langs het Friesche Veen. Het Friese Veen grenst aan de stad Groningen en bestaat uit moerasbos, rietland en open water. Laat je verrassen door dit afwisselende natuurgebied. Het Friesche Veen is een laagveengebied met moerasbos, riet en open water, ontstaan in het begin van de 19e eeuw door veenafgraving. Door Paterswolde wandel je weer richting het zuiden naar Eelde.

Klompenmuseum
In Eelde ligt Stichting Klompenmuseum Gebroeders Wietzes, een museum voor klompen, klompmakersgereedschap en klompmaakmachines. Het heeft de grootste collectie houten schoeisel ter wereld. De grondslag van de collectie werd gelegd door de gebroeders Eiso en Egbert Wietzes, de laatste klompenmakers van Eelde. In het museum worden rondleidingen gegeven en er worden regelmatig thema exposities gehouden.

Adres

Route.nl

Eelde

Uitjes in de buurt

Reviews van Eelde

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.