Drunense Duinen

Loon op Zand

Laat je betoveren door de pracht van de Loonse en Drunense Duinen. In dit nationaal park vind je uitgestrekte heidevelden en stille bossen. En natuurlijk de befaamde stuifduinen waar dit gebied zijn bijnaam aan te danken heeft: de Brabantse Sahara.

Zee van zand
Bij knooppunt 28 kom je langs café-restaurant Bosch en Duin, een populair stekje voor een drankje en hapje. Even verderop kom je langs een zee van zand. De Loonse en Drunense Duinen vormen het grootste gebied met levend stuifzand in Europa. Loop er gerust een stukje in om even het woestijngevoel te ervaren. Het heideveld aan je linkerhand ligt er niet voor niets: deze open vlakte geeft de wind vrij spel om het zand te laten stuiven.

Geurige naaldbossen
Bij knooppunt 66 kun je een tussenstop maken bij het gezellige café-restaurant De Roestelberg. Daarna kun je weer heerlijk doorstappen over de paden in de uitgestrekte natuur. Je loopt voornamelijk tussen naaldbomen als fris ruikende douglassparren en zeedennen, al zie je ook eiken. Het is zo rustig in het bos dat je bijna vergeet hoe druk de buitenwereld kan zijn. Na je wandeling is het goed toeven bij Natuurpoort Van Loon met een hapje en drankje.

Adres

Route.nl

Loon op Zand

Uitjes in de buurt

Reviews van Drunense Duinen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.