Dieren

Dieren

De IJssel bij Dieren heeft twee heel verschillende gezichten. Aan de ene kant heeft de rivier het land opgestuwd, aan de andere kant is het juist laag en zie je tal van plaatsen waar het water het land binnendringt.


Eeuwenoud buurtschap
Vanuit Dieren steek je meteen de IJssel over, met een pontje. In de buurtschap Rha – een meer dan 1000 jaar oud plaatsje – kom je langs De Hoop, een korenmolen uit 1879. Terug in Dieren wandel je even later op dezelfde hoogte aan de overkant van de rivier. Je komt langs een van de luisterplekken van de Liberation Route, L24: Brug naar de Vrijheid. Op deze luisterplek leer je meer over de aftocht van de Duitsers uit Dieren.


Stoomtrein
In Dieren kom je langs het NS-station, hier vertrekken ook de stoomlocomotieven en klassieke rijtuigen van de VSM, ofwel Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Deze historische treinen maken een ritje over de oude Koningslijn naar Apeldoorn. Leuk om te combineren met deze wandeling! Aan het eind van de dag schuif je nog even aan op het terras van IJS-SOL, of geniet binnen van de mooie industriële inrichting. Een mooie afsluiter van een heerlijk wandeldagje.

Adres

Route.nl

Dieren

Uitjes in de buurt

Reviews van Dieren

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.