De Zaanse moerassen

Wormerveer

Wandelen - vrij toegankelijk
Dwaal op eigen gelegenheid door de Zaanse moerassen. Het speciaal uitgezette pad voert je afwisselend door rietlanden, bloemrijke weiden en slootjes. Misschien hoor of zie je één van de vele soorten rietvogels die hier leven, zoals blauwborst of baardmannetje. Onderweg staan gidsen van de Vogelwacht Zaanstreek om je vragen te beantwoorden. Om over te steken tussen de landjes, zijn voor deze wandeling tijdelijk vlotbruggen neergelegd. Ook kun je lopen over water zonder daarvoor getraind te zijn. Overtuiging en wilskracht zijn voldoende!
De wandeling is gratis en zonder aanmelding te bewandelen. Doorlopende start: zondag tussen 06.00-16.00 uur, maandag tussen 09.00-16.00 uur. Afstand: 4 km.

Vaartocht - online boeken
Liever per boot door het Guisveld? Boek dan een vaartocht door dit waterrijke gebied. Onderweg hoor en zie je de vele verschillende weide-, water- en rietvogels die hier leven. Onderweg is het mogelijk om uit de boot te stappen en de laatste 2 km naar het startpunt te wandelen. Op de uitstapplaats staan gidsen van Vogelwacht Zaanstreek om al je vragen over de vogels te beantwoorden.
Let op: Vooraf online boeken. Prijs: €7,50

Google Maps

Adres

Staatsbosbeheer
Wandelweg 8
1521 AG Wormerveer

Uitjes in de buurt

Reviews van De Zaanse moerassen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.