De vierde etappe

Zuidlaren
Route.nl

Zuidlaren

Geniet van het prachtige landschap van Nationaal Landschap Drentsche Aa met de vierde etappe van het Pieterpad. Tijdens deze wandeltocht loop je van Zuidlaren naar Rolde dwars door het gebied de Drentsche Aa.

Brinkdorp Zuidlaren

De route begint al meteen goed. In Zuidlaren loop je langs enkele oude brinken. Deze omgeving is zo mooi en goed bewaard gebleven, dat het beschermd dorpsgezicht geniet. Dat geldt ook voor het voormalige sanatorium Dennenoord, een parkachtig landschap net buiten Zuidlaren. Even later wandel je langs B&B Schipborg, een comfortabel overnachtingsadres aan de rand van Nationaal Landschap Drentsche Aa.

Drentsche Aa

De Drentsche Aa is een van de weinige beken in Nederland die zijn oorspronkelijke loop nog heeft. In het schilderachtige beekdal zie je houtwallen, enkele heidevelden en schilderachtige esdorpen met Saksische boerderijen. Dit gebied staat bekend als het best bewaarde beekdallandschap van West-Europa, je waant je hier af en toe in de negentiende eeuw. De etappe eindigt in het mooie esdorp Rolde. Bij Rolder’s Patathoes kun je hier op je gemak weer bijtanken.

Streekmuseum Het Dorp van Bartje

De Drentse schrijver Anne de Vries schreef twee streekromans met Bartje Bartels als hoofdfiguur. Bartje is een jongetje met een eigen wil getuige de bekend geworden uitspraak “Ik bid nie veur bruune boon'n”. In streekmuseum het Dorp van Bartje vind je onder meer een expositie over De Vries en zijn werk. Ook krijg je er een beeld over de Drentse cultuurhistorie, onder meer met een tentoonstelling over de etstoelzitting: de oude Drentse rechtbank.

Bezoek de website >>

Route in Drenthe

    Reviews van De vierde etappe

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.