De Costerustuin

Hilversum

Al in 1920 zag biologieleraar Jan Costerus het belang in van onze inheemse flora. Hij is de oprichter van de eerste educatieve tuin in Hilversum. De tuin is in 1930 ingericht op de huidige locatie aan de Zonnelaan en ligt verscholen in de groene Boombergwijk vlakbij het Corversbos.

De ingang is naast het appartementencomplex Schuttersheide. Bij het toegangshek staat een kast waarin gratis folders liggen met een plattegrond van de tuin.

Planten
De tuin is in die zin een botanische tuin, dat de planten niet naar kleur of bloeitijd zijn gerangschikt, maar dat planten van één familie bij elkaar staan. Veel wilde planten uit het Gooi en omgeving zijn hier terug te vinden!

Jan Costerus
Het motto van Jan Costerus dat deze tuin "ter lering en vermaak" bedoeld is, wordt door de Stichting nog steeds uitgedragen. De sfeervolle tuin nodigt uit om te genieten van de fraai aangelegde perken en stil te staan bij specifieke planten. In ieder jaargetijde komt de charme van deze intieme tuin tot zijn recht: het prille groen in het voorjaar, de bloemenzee in de zomer en de wuivende zaaddozen in de late herfst.

Meer informatie 
Informatie over de Costerustuin en data van rondleidingen en andere activiteiten staan op de website.

Google Maps

Adres

Costerustuin
Zonnelaan 4-Z
1217 NG Hilversum

Uitjes in de buurt

Reviews van De Costerustuin

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.