Buitenplaats Beeckestijn

Velsen-Zuid

Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen.

Tijdens een wandeling van ruim anderhalf uur neemt een gids je mee door het hoofdhuis en langs de verschillende tuinstijlen.De rondleiding volgt de voetsporen van de bewoners van weleer én leidt je langs hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de slangenmuren met leifruit en de onlangs opnieuw aangeplante bloemenwaaier.

Wist je dat Buitenplaats Beeckestijn met de gebouwen, tuinen en het hele parkbos een Rijksmonument is? Vanaf 2011 beheert Natuurmonumenten de tuinen en het parkbos van de buitenplaats. Vereniging Hendrick de Keyser draagt zorg voor het landhuis, de bijbehorende koetshuizen en de kapelwoning aan de achterzijde van het terrein.

Daarnaast zijn er, op aanvraag, ook rondleidingen voor groepen mogelijk op andere dagen. Hier zijn kosten aan verbonden. Op verzoek en in onderling overleg kan een langere of kortere rondleiding afgesproken worden. Aanvraag rondleiding voor groepen kan via info@buitenplaatsbeeckestijn.nl
In alle gevallen hebben de deelnemers de mogelijkheid om na afloop op eigen gelegenheid het hoofdhuis te bekijken.

Google Maps

Adres

Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD Velsen-Zuid

Reviews van Buitenplaats Beeckestijn

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.