Broekpolder

Maassluis

Tijdens deze wandeling door Maassluis en de natuur van de Broekpolder kom je even helemaal tot rust. Geniet van het uitzicht en het water om je heen.

Start van de wandeling
Het startpunt van deze route is Monsieur Paul, een lunchcafé midden in het historische stadshart van Maassluis. Een heerlijke uitvalsbasis voor deze wandeltocht. Begin met een lekkere kop koffie of sluit de wandeling af met een lekkere lunch. Wat begon als croissanterie is nu een drukbezocht lunchcafé met een warme, huiselijke sfeer. Monsieur Paul is ook op vrijdag- en zaterdagavond geopend, ideaal om hier je weekend goed te beginnen.

Door Maassluis
Deze wandelroute loopt door Maassluis, een maritieme stad met een historische binnenstad. Het is een sfeervolle stad met een rijke historie, waarvan nog veel zichtbaar en tastbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de schepen en de binnenstad met de twee vlieten. Maassluis is rond 1340 ontstaan als nederzetting bij een sluis in een zeewering die tussen de Noordzee en Rotterdam werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Daarna wandel je de natuur in en kom je langs de Foppenplas. De Foppenplas is het deel van de Foppenpolder dat in 1989 onder water is gezet voor de waterrecreatie.

Broekpolder
Tijdens deze wandeling van ruim 18 kilometer wandel je dwars door de veelzijdige Broekpolder. Een bosrijk gebied en een ultiem paradijs voor de vogelspotter en ook wandelaars, fietsers en ruiters kunnen hier hun hart ophalen. Door het gebied lopen Schotse Hooglanders en er is een speelparadijs met boomstammetjes en stapstenen; ideaal voor kinderen. De Broekpolder is aangelegd op voormalige havenslibdepots uit de Rotterdamse haven. De laag is maar liefst 6 meter dik, waardoor de polder een eind boven de omgeving ligt.

Adres

Route.nl

Maassluis

Uitjes in de buurt

Reviews van Broekpolder

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.