Bourtange

Bourtange
Route.nl

Bourtange

In Westerwolde maak je een verkwikkende wandeling door het prachtige buitengebied van Bourtange. Lekker uitwaaien, terwijl je van de ongekende rust geniet.

Ruiten Aa
Bij Hotel Bourtange geniet je op het gezellige tuinterras van een koffie of lekkere lunch. Vervolgens loop je de benen los op een lommerrijk pad. Tussen de bomen door zie je oude boerderijen en weidse graslanden. In het gehucht Weite loop je het onverharde pad langs het Ruiten Aa-kanaal op. Langs de oevers is het heerlijk rustig wandelen. Ideaal om de dagelijkse routine van je af te lopen. Je passeert hier de Bourtangersluis uit 1917.

Bourtangerkanaal
Vervolgens loop je langs het Bourtangerkanaal. Links van het pad loop je een tijdje langs de bosrand. Wat een prachtige omgeving! Aan het water staat ook een hoogholtje, de Groningse benaming voor een hoge vaste voetbrug. Net buiten de vesting Bourtange loop je langs enkele karakteristieke huizen. Aan het begin van De Rille passeer je rechts tussen de bomen de resten van een voormalig redoute. Door het weidse grensgebied met Duitsland loop je terug naar Hotel Bourtange.

Bezoek de website >>

Route Groningen

    Reviews van Bourtange

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.