Archeologisch rijksmonument

Eelde

Rondom Eelde-Paterswolde ligt een groene gordel die bestaat uit enkele statige oude landgoederen. Deze wandeling leidt je vanuit Eelde door Landgoed Vosbergen.

Landgoed Vosbergen
Vosbergen is het jongste van de Eelder landgoederen, het werd in 1890 gesticht. In de villa vind je Museum Vosbergen met een collectie van zo’n 800 muziekinstrumenten. Vioolbouwer Dick Verel legde de collectie aan, veel instrumenten heeft hij zelf gerestaureerd. Het landgoedbos van Vosbergen is ingericht in de Engelse landschapsstijl. Het is heerlijk wandelen over de met struiken en bomen omzoomde paadjes. In de zomer zorgen de imposante beuken voor een koele schaduw, in de herfst voor prachtige tinten.

Waterburcht
Verscholen in de bossen ligt archeologisch rijksmonument De Waterburcht: een restant van een vestingwerk omgeven door een gracht. De ligging is waarschijnlijk gekozen door het laaggelegen en drassige gebied, dat zorgde voor water in de grachten. De burcht was alleen vanuit het noordoosten over land te bereiken en dus goed te verdedigen. In Eelde kom je nog langs de veertiende-eeuwse dorpskerk. En dan is het tijd voor iets lekkers op het verwarmde terras van Café Theater G & A Boelens!

Adres

Route.nl

Eelde

Uitjes in de buurt

Reviews van Archeologisch rijksmonument

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.