Abcoude

Abcoude

Deze route neemt je mee door de groene omgeving van Abcoude, een van de mooiste gebieden in Nederland. Onderweg kom je langs twee forten en andere mooie bezienswaardigheden. Tijd om op pad te gaan!


Fort bij Abcoude
Het startpunt van deze route ligt aan de rand van Abcoude bij Boutique Hotel Restaurant De Witte Dame. Vanuit hier wandel je door het centrum heen. Na iets meer dan een kilometer doorstappen kun je een kijkje nemen bij het Fort bij Abcoude. Dit was de eerste vesting die voor de Stelling van Amsterdam gebouwd werd. Men begon de bouw in 1884 en in 1887 werd het fort voltooid. Opvallend genoeg werd dit fort nooit militair in gebruik genomen. Het is goed bewaard gebleven en het is mogelijk om dit vrijwel geheel intacte fort in de zomermaanden bezoeken.


Boutique Hotel Restaurant De Witte Dame
Lekker rondgekeken bij het fort? Dan wandel je daarna verder in de richting van Nigtevecht. Daar vind je het Fort Nigtevecht. Fort bij Nigtevecht (1904) deed tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst als opslagplaats voor geroofde goederen. Even verderop loop je langs de Broekzijdse Molen en uiteindelijk kom je weer uit in het centrum van Abcoude. Daar kun je een lekker hapje eten of overnachten bij Boutique Hotel Restaurant De Witte Dame.


Pittoresk Abcoude
Na je wandeltocht kun je nog een extra ommetje maken door het oude dorpshart van Abcoude. Je vindt hier allerlei monumentale gebouwen, zoals de vijftiende-eeuwse gotische dorpskerk. Fraai is ook de Wilhelminabrug over het Gein. Deze kwakel (voetgangersbrug) dateert uit 1908. Er valt hier kortom genoeg moois te ontdekken.

Adres

Route.nl

Abcoude

Uitjes in de buurt

Reviews van Abcoude

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.