De Spelerij & Uitvinderij

Dieren

De Spelerij is een bijzondere speelplek. De meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien. Lammetjes worden geboren, tulpenbollen komen uit. Lekker weer nieuwe blaadjes aan de bomen. Het voorjaar is begonnen, tijd voor familie en vrienden!

Eigenlijk is het meer een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je, samen met anderen, de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. De hele dag kun je hier klauteren, roetsjen, rennen en ravotten op en om de toestellen

Brengt dat jongetje met z’n vriendjes echt die gekke carrousel in beweging? Bedient dat meisje nu een hijskraan? En staan die kinderen daar broodjes te bakken? Spelend ontdekken Dat, en veel meer, gebeurt allemaal in De Spelerij. De kunstenaar die al die vreemde, wonderlijke en fantasierijke creaties heeft gemaakt is Jos Spanbroek. Hij creëerde een plek waar je, tussen allerlei gekke speelbeelden, je fantasie de vrije loop kunt laten. Al sinds 1984 verwonderen bezoekers, jonge en minder jonge, zich over zijn wonderwereld. Bij De Spelerij ontdek je ‘hoe dingen werken’. En hoe samenwerken werkt. Wat het is om op avontuur te gaan. Hoe het (ook alweer) voelt als alles mogelijk is. De Spelerij is gewoon grenzeloos leuk! Neem een kijkje in onze fotogalerij.

Google Maps

Adres

De Spelerij
Veldweg 5
6952GX Dieren

Uitjes in de buurt

Reviews van De Spelerij & Uitvinderij

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.