Het Aardbeienland

Horst

Een park volledig in het teken van de aarbei. De geur en de sfeer van het Aardbeienland zorgen dat bij iedereen, dat warme zomergevoel tevoorschijn komt. Er is veel te doen en te beleven in dit park waar je uitgebreid kunt genieten van diverse aardbeiengerechten.

Aardbeienmuseum
In dit kleine en knusse museum wordt de rijke historie en allerlei wetenswaardigheden over de aardbei in beeld gebracht. Daarnaast is er een unieke aardbeiencollectie te zien met allerlei op aarbeien geïnspireerde snuisterijen.

Aardbeienpaviljoen
Het aardbeienland heeft als doel de populaire zomervrucht, in als zijn onderdelen, als vermaak, educatie en promotie onder de aandacht te brengen van alle bezoekers. De geur en de sfeer van het kleurrijke paviljoen zijn voldoende om bij iedereen altijd een zomerse stemming teweeg te brengen. Een dagje slecht weer kan daar weinig aan veranderen.

Aardbeientuinen
Het is in de sfeervolle Aardbeientuinen een kijkspel naar vooral oude rassen. Veel van deze oude rassen zijn in de moderne tuinbouw niet meer rendabel waardoor grootschalig is gekozen voor het productieve ras Elsanta. In de Aardbeientuinen staan maar liefst 100 verschillende rassen uit vroegere tijden.

Aardbeienbos
Het Aardbeienbos is een bijzondere fijne plek waar jeugdige liefhebbers heerlijk tussen de aardbeien kunnen dwalen en misschien stilletjes kunnen genieten van gezonde aardbeitjes. Er is dan ook een sprookje en een opdracht waarmee de bezoekertjes achter knusse luikjes van gezellige kabouterhuisjes kunnen turen, op zoek naar de juiste oplossing voor een leuke verrassing.

Aardbeienterras
IJs, gebak, vlaai, brood, aardbeiensalade. Welke keus je ook maakt, uitgangspunt is en blijft, genieten van verse en zoete aardbeien. En je weet, in heel Limburg wordt vlaai gegeten. Ook in het Aardbeienland is het smullen van de dikste belegde vlaai ooit met een flinke dot slagroom.

Aardbeienwinkel
De lekkere aardbeien van het Aardbeienland nodigen onmiddellijk uit om zo op te eten. Bijzondere kwaliteitsrassen van toen en nu met een fantastische zoete smaak worden speciaal hier gekweekt. Bovendien garandeert het Aardbeienland altijd "vers-van-het-land". In tijden van overvloed worden de aardbeien verwerkt tot jam, likeur, siroop en sappen. Ook kan de liefhebber hier terecht voor zelfgekweekte aardbeienplanten, aardbeiensouvenirs, cadeaus, aardewerk, alles op gebied van aardbeien.

Zelf aardbeien plukken
In de maanden juni t/m augustus mag je de zongerijpte aardbeien zelf plukken. Vooral voor kinderen is dit hartstikke leuk. Iedereen is welkom om zelf te plukken van dinsdag tot en met zondag tussen 13.30 en 15.30 uur.

Google Maps

Adres

Het Aardbeienland
Kreuzelweg 3
5961NM Horst

Uitjes in de buurt

Reviews van Het Aardbeienland

27 January 2011

Onlangs zijn we ook geweest (2 volwassenen). Erg duur (9,80 euro per volwassenen). Voor dat bedrag loop je door een kindersprookjes route naar een aardbeienveld. Op dat veld mag je (tegen betaling) een bakje halen om die vervolgens zelf te vullen met aardbeien. Erg commercieel. Voor gezin met kinderen een erg duur uitje.

Dutchie

19 May 2011

Aardbeienland is een grappige attractie om met kleinere kinderen één of twee uurtjes heen te gaan, echter de toegangsprijzen staan totaal niet in verhouding met wat het te bieden heeft. Bijna €10,- voor volwassenen en €8,- voor de kinderen voor een half uur rondkijken in de "kaboutergrotten" en daarna spelen in de (hele) kleine speeltuin is echt te veel geld! Het zelf aardbeien plukken is natuurlijk heel leuk, maar daar moet ook nog eens €2 per bakje extra voor worden betaald. De aardbeien zijn wel erg lekker, en ook het ijs met aardbeien en slagroom viel erg in de smaak. maar daar hoef je geen toegang voor te betalen, deze kun je gewoon op het terras smikkelen.

Familie Smit

13 June 2012

Allereerst maar beginnen met de positieven dingen. Op de dag van ons bezoek was het prachtig weer. Voldoende ruimte op de parkeerplaats. Lekker een kop koffie op het terras gedronken. Dan de negatieve zaken. Het park stelt helmaal niets voor, gedateerd, onveilig, niks om te spelen en een belachelijk hoge entreeprijs. Kortom ons zien ze hier nooit meer.

Smeets

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

29 July 2013

Ik ben het met anderen eens dat de toegangsprijs aan de hoge kant is. Voor dat geld zou er een bakje aardbeien en/of een aardbeienplantje inclusief mogen zijn. Ik vind het park echt heel mooi en sfeervol. We hebben echt een leuke dag gehad. Als je een kortingsbon kunt bemachtigen zou ik aardbeienland zeker aanraden voor jong en oud!

Tessa

3 August 2013

Het was een leuk uitje. De toegangsprijs was inderdaad best veel. Gelukkig hadden we de kortingsbon. De speurtochten waren leuk, net als het kabouterbos voor de kleintjes en het aardbeien plukken. Na een paar uurtjes heb je het wel gezien. De kinderen kregen een aardbeienplantje mee naar huis. De aardbeien zijn nu bijna rijp. Leuk om te zien hoe ze groeien...

Marian

17 August 2013

Leuk uitje. Een routekaart was wel handig geweest. De entree prijs was hoog. De kortingsbon was dus erg welkom.

Maurice van Enckevort

22 August 2013

Goed voor een paar uurtjes. Entreeprijs is aan de zeer hoge kant. Speeltuin voor de kinderen stelt niet veel voor. Dat is wel jammer.

Anoniem

24 September 2013

Ik heb genoten en mijn vriendinnen ook. Ik voelde me als een kind in een kabouterbos. Enig en die spulletjes die ze verkopen zijn echt geweldig. En niet te vergeten, heerlijke aardbeien. Heb veel leuke foto's gemaakt. Ben volgend jaar zeker weer aanwezig.

Yvonne Dijkhof

7 August 2019

Het idee is erg leuk. Onze kinderen van 1, 3 en 6 vonden het best leuk. Alleen de entree prijs is te hoog. Het park is echt vergane glorie! Eigenlijk schandalig, het komt totaal niet overeen met hoe het in de reclame folders wordt getoond. Alles is oud en stoffig. Alle planten zijn dor en dood. Er staat heel veel onkruid en er is bijna geen aardbeien plant te vinden. Ook het plukveld was leeg. Gelukkig vonden de kinderen het wel leuk vanwege de glijbaan, maar wij zouden hier niet nog eens naar toe gaan.

S.f.

5 September 2020

Dat ze hier geld voor durven te vragen. De kassen, het overdekte gedeelte was nog te doen, maar als je dan buiten komt lijkt het een grote composthoop. Het is een groot oppervlakte maar met heel veel achter stallig onderhoud. Als daar een hovenier zich uit mocht leven, hij zou er zijn ei in kwijt kunnen. Ook de speel toestellen waren onbruikbaar en onveilig. Kinderen raakte verstrikt in de bramen en losliggende takken. Zeker geen aanrader.

P.r