Zeiltocht

Amsterdam
houseboatamsterdam.net
Borneokade 28
1019AW Amsterdam
Datum: Van 15-04-2022 t/m 15-10-2022

Na vertrek vanaf de Oostelijke eilanden in Amsterdam, passeren we een aantal mooie en interessante hoogtepunten, zoals de Oranjesluizen, Amsterdam Rijnkanaal, IJburg. Daarnaast varen we langs het historische vissersplaatsje Durgerdam, vuurtoreneiland (onderdeel van de Stelling van Amsterdam) en even verderop hopen we nog even langs Pampus te zeilen.

Eind 19e eeuw ontstond uit economische overwegingen een type zeilboot, de schouw. Oorspronkelijk een vissersboot van hout, later van staal en in de jaren 60 als pleziervaartuig gebouwd met een grotere opbouw met bedden, kombuis en wc. 

Een zeeschouw is een platbodem, vrij breed en zwaar en helt maar weinig over dus heel comfortabel om met een rustig windje het zeilen eens te ervaren.

We lunchen op de boot, buffetstijl, met Hollands tintje: Haring, Kaas, Makreel en hagelslag op goed brood. Natuurlijk hebben we koffie en thee aan boord. Er is een wc aan boord.

Op vrijdagen kan het een gevarieerd gezelschap zijn, ook internationaal. Andere dagen op verzoek is mogelijk voor een prive groep. Prijs prive tocht/andere dagen, incl lunch 380EUR.

We varen van Mid april tot Mid Oktober, mits het weer het toelaat natuurlijk. Zomer reces dit jaar van Mid Juli tot Mid Augustus.

 

Bezoek de website >>

Zeeschouw Groene Kikker voor anker
Zeeschouw groene Kikker onder zeil in de zon
Vuurtoreneiland

    Reviews van Zeiltocht

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.