Varen door Botshol

Waverveen

Boottocht door doolhof van smalle slootjes 

Met de wind in de haren door smalle slootjes en weidse plassen. Doorkruis in een open boot het natuurgebied. Onze boswachter vertelt je ondertussen alles over het landschap, de planten én dieren van Botshol. Een mooie natuurbelevenis voor volwassenen en kinderen.

Waterrijk veenlandschap
Botshol ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is een gevarieerd natuurgebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Gevormd door het jarenlang afgraven van veen voor de winning van turf. Het oude patroon van petgaten en legakkers is nu nog zichtbaar! 

Verrassingen onderweg
Botshol is een perfecte groeiplek voor een grote variatie aan planten en broed- en verblijfplaats voor allerlei vogelsoorten. Tijdens deze boottocht zijn er allerlei verrassingen mogelijk. De ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalscholver. Een andere keer kom je een de zilverreiger tegen. Soms wordt zelfs de visarend in dit gebied gezien! Ook bezoek je een stukje trilveen. Hier kun je kennismaken met zonnedauw: een vleesetend plantje. En in het juiste seizoen kom je ook orchideeën tegen. Kortom, kijk je ogen uit en laat je verrassen!

Google Maps

Adres

Natuurmonumenten
Botsholsedijk 30
3646AB Waverveen

Uitjes in de buurt

Reviews van Varen door Botshol

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.