Coster Diamonds

Amsterdam

Amsterdam kent een rijke geschiedenis als diamantstad, Amsterdam en diamanten horen als het ware sinds de zestiende eeuw bij elkaar. Een bloeiende industrie die in 1586 tot stand kwam en in 1986 haar vierhonderdjarig bestaan mocht vieren. Vier eeuwen vakmanschap hebben ervoor gezorgd, dat tot op de dag van vandaag de faam van Amsterdam als centrum van de diamanthandel en diamantindustrie wereldwijd is.

Gratis Diamanten Tour
Tijdens een uitgebreide rondleiding krijg je een goed beeld van de wereld van de Diamant. Je ziet hoe diamantenslijpers ruwe diamanten slijpen naar de mooiste eindproducten. De rondleidingen worden in meer dan 25 talen uitgevoerd. Door ervaren gidsen die je wegwijs maken in het slijpproces van diamanten.

Tijdens de rondleiding toont Coster Diamonds in diverse showrooms een exclusieve collectie van zowel losse als gezette diamanten. Daarnaast beschikt Coster Diamonds over de grootste collectie zware Diamantenstenen van meer dan 1 karaat. Na de rondleiding serveren ze diverse versnaperingen zoals lichte dranken, koffie en thee.

De Diamant slijperij
Je mag het hele proces van diamantbewerking op de voet volgen. Je wordt bij binnenkomst niet gelijk geconfronteerd met overdadige vitrines. In alle rust maak je eerst kennis met hetgeen waar het echt om draait – ouderwets ambachtelijk handwerk. Zonder poespas.

Bij Coster Diamonds vinden alle diamantbewerkingen in eigen huis plaats. Van zagen en snijden van ruw materiaal tot aan het slijpen en het sorteren op zuiverheid en kwaliteit.

Later, als je wat meer inzicht heeft gekregen in het vakmanschap dat diamant-slijpen heet, kun je in de showrooms de adembenemende eindresultaten bewonderen.

Coster Diamonds is schitterend gelegen aan het Museumplein, in de zeer nabije omgeving van het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum.

Google Maps

Adres

Coster Diamonds
Paulus Potterstraat 2-6
1071 CZ Amsterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Coster Diamonds

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.