Verfijn je zoekopdracht

Maar dat is niet de enige manier om de paasdagen te vullen. Eerste paasdag en tweede paasdag zijn ideaal om eens wat speciaals te doen. Een dagje weg! Of zelfs een lekker paasweekend weg, vol verschillende uitjes!

Eerste paasdag
Eerste paasdag doorbrengen in een pretpark? Het kan. Veel pret- en attractieparken zijn gewoon geopend op 1e paasdag en in veel gevallen wordt er ook extra aandacht besteed aan het feest. Ook musea openen hun deuren op eerste paasdag. Een bezoek is een passende invulling van de paasdag. Zeker als je na de rondleiding kunt aanschuiven voor een heerlijk paasbrunch in het museumcafé. Het feit dat er twee paasdagen zijn maakt het natuurlijk makkelijker om keuzes te maken. Bijvoorbeeld om op 1e paasdag iets voor jezelf te doen en de 2e paasdag te spenderen met familie. Of andersom.

Tweede paasdag
Tweede paasdag wordt bijna traditioneel besteed om naar een meubelboulevard te gaan. Althans, door veel mensen. Deze winkelcentra zijn altijd op 2e paasdag open en worden druk bezocht. In diverse steden zijn overigens ook andere winkels op tweede paasdag 2014 open. Bijvoorbeeld in Amsterdam. Een mooie reden voor een dagje uit. In Nijmegen, Den Haag, Scheveningen en Panningen kan je op 2e paasdag 2014 struinen over de jaarlijkse paasmarkt. Verschillende kraampjes, sfeervolle producten en vrijwel altijd gezellige muziek en entertainment voor kinderen.

Paasweekend of paasvakanties
Dat is ook een goed idee! Grijp de Pasen aan voor een paar dagen weg of maak, gevuld met leuke uitjes. Stel je ideale paasdagen samen. Bezoek bijvoorbeeld een muzikale paasmis in een monumentale kathedraal, geniet van een het paasdiner in een goed restaurant en luister aansluitend naar een uitvoering van de Matthäus-Passion. Of kies juist voor een paasweekend vol rust. Even lekker niks. Vrolijk Pasen!

Totaal 3386 uitjes gevonden
Oudewater
In Touwmuseum "De Baanschuur" ontdek je de ware identiteit van Oudewater, namelijk de geschiedenis van de touwindustrie. In het touwmuseum zie je veel oude gereedschappen. Ook staat er een lijnbaan opgesteld. Hier kun je een eigen springtouw op maken.
Ouddorp
Geef gas! Met één beweging van je rechterhand zet je de EMCO e-scooter in beweging. De geruisloze beleving op de e-scooter kan beginnen.
Berlicum
Tijdens een rondleiding leer je alles over de kamelenmelkerij en de bijzondere gebulte dieren die er rondlopen. Dit unieke uitje is geschikt voor groepen van alle leeftijden en samenstellingen.
Amersfoort
De Storytrail stadswandeling Amersfoort is een historische rondleiding en vertelvoorstelling in één. De verhalenverteller neemt u mee op een tocht vol sagen, legenden en andere sterke verhalen uit de geschiedenis van de Keistad.
Den Burg - Texel
Klootschieten is een eeuwenoude sport en wordt waarschijnlijk al sinds de 13de eeuw gespeeld. Rond 1500 werd het spel in heel Nederland gespeeld.
Apeldoorn
De Julianatoren is een pretpark in de bosrijke omgeving van Apeldoorn. Het pretpark, met méér dan 60 spannende attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot ongeveer 12 jaar.
Van 03-06-2019 t/m 16-06-2019
Wereldkampioenschappen (Para)Handboogschieten
's-Hertogenbosch
Van 3 - 16 juni vinden de Hyundai Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten plaats in ’s-Hertogenbosch.
Delft
Bij Bleekemolens Race Planet in Delft kun je karten met piepende banden en rokend rubber. Karten haalt de snelheidsduivel in je naar boven. De kartbaan in Delft bestaat uit meerdere verdiepingen en de hoogteverschillen geven een speciale dimensie aan de race. Dus plankgas en gáán voor die overwinning!
Utrecht
Vind je het lastig om voor Moederdag een cadeau te verzinnen? Museum Speelklok helpt je graag een handje.
Amsterdam
Escape dinner room is het enige bedrijfsuitje waarbij we je aanbevelen zo snel mogelijk te ontsnappen van jouw heerlijke driegangendiner.