Verfijn je zoekopdracht

Maar dat is niet de enige manier om de paasdagen te vullen. Eerste paasdag en tweede paasdag zijn ideaal om eens wat speciaals te doen. Een dagje weg! Of zelfs een lekker paasweekend weg, vol verschillende uitjes!

Eerste paasdag
Eerste paasdag doorbrengen in een pretpark? Het kan. Veel pret- en attractieparken zijn gewoon geopend op 1e paasdag en in veel gevallen wordt er ook extra aandacht besteed aan het feest. Ook musea openen hun deuren op eerste paasdag. Een bezoek is een passende invulling van de paasdag. Zeker als je na de rondleiding kunt aanschuiven voor een heerlijk paasbrunch in het museumcafé. Het feit dat er twee paasdagen zijn maakt het natuurlijk makkelijker om keuzes te maken. Bijvoorbeeld om op 1e paasdag iets voor jezelf te doen en de 2e paasdag te spenderen met familie. Of andersom.

Tweede paasdag
Tweede paasdag wordt bijna traditioneel besteed om naar een meubelboulevard te gaan. Althans, door veel mensen. Deze winkelcentra zijn altijd op 2e paasdag open en worden druk bezocht. In diverse steden zijn overigens ook andere winkels op tweede paasdag 2014 open. Bijvoorbeeld in Amsterdam. Een mooie reden voor een dagje uit. In Nijmegen, Den Haag, Scheveningen en Panningen kan je op 2e paasdag 2014 struinen over de jaarlijkse paasmarkt. Verschillende kraampjes, sfeervolle producten en vrijwel altijd gezellige muziek en entertainment voor kinderen.

Paasweekend of paasvakanties
Dat is ook een goed idee! Grijp de Pasen aan voor een paar dagen weg of maak, gevuld met leuke uitjes. Stel je ideale paasdagen samen. Bezoek bijvoorbeeld een muzikale paasmis in een monumentale kathedraal, geniet van een het paasdiner in een goed restaurant en luister aansluitend naar een uitvoering van de Matthäus-Passion. Of kies juist voor een paasweekend vol rust. Even lekker niks. Vrolijk Pasen!

Totaal 3088 uitjes gevonden
Lage Vuursche
Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche (Baarn) is een unieke ervaring voor jong en oud. Verleg je grenzen en voel de adrenaline stromen. Je legt zelf een route af tussen de bomen.
Veulen
Kinderboerderij 't Platteland in Veulen is een overzichtelijke kinderboerderij met indoor speeltuin. Daarnaast hebben we ook een terras met een ruim overzicht op de speeltuin. De kinderboerderij is ook ideaal voor fietsers en wandelaars.
Enkhuizen
Sprookjes, gezellige muziek, attracties, een kinderboerderij en een heus kasteel. Sprookjeswonderland is een bijzonder attractiepark gelegen op het recreatieoord 'Enkhuizer Zand'. Het park richt zich op kinderen in de leeftijdsgroep van 2 tot 10 jaar.
Rotterdam
Ooit oog in oog gestaan met een tijger? Of een potvis van 30.000 kilo zonder vlees bekeken? In Het Natuurhistorisch kan het! Maar hoe zet het museum de dieren eigenlijk op?
Van 01-01-2018 tot 31-12-2020
Rondleiding Kaaspakhuis
Woerden
Nieuw in Woerden en uniek in Nederland, Het Kaaspakhuis proef en smaak centrum is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Leren, kijken, proeven en meer! Nergens in Nederland kom je zo dichtbij de kaas als is in het hypermoderne Kaaspakhuis aan de Emmakade in Woerden!
Zutphen
Een 'Ryokan moment', waar beauty, sauna, kuren, fitness en health ongekend is! Health Spa Ryokan De Bronsbergen is een comptact, eigentijds en luxe wellness resort, waarvan het bijzondere 'Ryokan gevoel' - als u dit eenmaal ervaren heeft - u niet meer los zal laten. Het bestaat uit een gebalanceerde mix van eeuwenoude badtradities en moderne faciliteiten, aangevuld met zowel westerse als authentiek oosterse 'ingrediënten'.
Deventer
Spectaculair en uniek in Nederland is de Speelpool. Een groot gebied waar je je helemaal in Scandinavië en de Noordpool waant. Er zijn glij-attracties, ijs-attracties, ijsfietsen, horecavoorzieningen en een spannende ontdekkingsloods waar ze moeten zorgen dat het ijs terug zal keren op de Noordpool!
Joure
Werkplaatsen met producten van klokkenmaker, kopergieter, koperslager, goud- en zilversmid, bakker en drukker zijn onderdeel van het zowel industriële als ambachtelijke complex uit eind 19e eeuw waar eens koffiebrander Douwe Egberts zich vestigde. In de eerste fabriek van Douwe Egberts is de koffie-, thee- en tabakscollectie te zien. Er is een natuurafdeling en er zijn doorlopend exposities van hedendaagse kunst te bewonderen. Een prachtige tuin en authentieke kades omringen de tien gebouwen. Kortom, een verrassend en veelzijdig museum!
Amsterdam
Speel de City Escape Game nu in elke grote stad in Europa. De City game is een echte escape room maar dan niet in een kleine kamer of ruimte maar in een afgesloten deel van de stad. Dit kan in Amsterdam zijn maar ook in Utrecht, Barcelona of Praag.
Den Helder
Betreedt het fort en kom alles te weten over de geschiedenis van fort Kijkduin en de andere forten van Den Helder. Naast dit bijzondere museum kan je aansluitend ook een kijkje nemen in het Noordzee aqarium. 2 entrees voor de prijs van 1.