Verfijn je zoekopdracht

Maar dat is niet de enige manier om de paasdagen te vullen. Eerste paasdag en tweede paasdag zijn ideaal om eens wat speciaals te doen. Een dagje weg! Of zelfs een lekker paasweekend weg, vol verschillende uitjes!

Eerste paasdag
Eerste paasdag doorbrengen in een pretpark? Het kan. Veel pret- en attractieparken zijn gewoon geopend op 1e paasdag en in veel gevallen wordt er ook extra aandacht besteed aan het feest. Ook musea openen hun deuren op eerste paasdag. Een bezoek is een passende invulling van de paasdag. Zeker als je na de rondleiding kunt aanschuiven voor een heerlijk paasbrunch in het museumcafé. Het feit dat er twee paasdagen zijn maakt het natuurlijk makkelijker om keuzes te maken. Bijvoorbeeld om op 1e paasdag iets voor jezelf te doen en de 2e paasdag te spenderen met familie. Of andersom.

Tweede paasdag
Tweede paasdag wordt bijna traditioneel besteed om naar een meubelboulevard te gaan. Althans, door veel mensen. Deze winkelcentra zijn altijd op 2e paasdag open en worden druk bezocht. In diverse steden zijn overigens ook andere winkels op tweede paasdag 2014 open. Bijvoorbeeld in Amsterdam. Een mooie reden voor een dagje uit. In Nijmegen, Den Haag, Scheveningen en Panningen kan je op 2e paasdag 2014 struinen over de jaarlijkse paasmarkt. Verschillende kraampjes, sfeervolle producten en vrijwel altijd gezellige muziek en entertainment voor kinderen.

Paasweekend of paasvakanties
Dat is ook een goed idee! Grijp de Pasen aan voor een paar dagen weg of maak, gevuld met leuke uitjes. Stel je ideale paasdagen samen. Bezoek bijvoorbeeld een muzikale paasmis in een monumentale kathedraal, geniet van een het paasdiner in een goed restaurant en luister aansluitend naar een uitvoering van de Matthäus-Passion. Of kies juist voor een paasweekend vol rust. Even lekker niks. Vrolijk Pasen!

Totaal 3408 uitjes gevonden
Helmond
In het verrassende Edah Museum stap je terug in de tijd. Je komt hier alles te weten over de distributie van levensmiddelen van zo'n 100 jaar geleden. De geschiedenis van het bedrijf Edah, aangevuld met anderen, brengt je terug in de tijd en plaatst je tussen de producten.
Woerden
Streekmarkt Woerden is een wekelijkse markt voor streek-producten in het centrum van Woerden. Elke zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Scheur met een zeilwagen over het strand en kom landzeilen bij Wind 'n Wheels! Op het enige landzeilpark in de stad race je over Zeeburgeiland in Amsterdam. Het leuke is, dat iedereen het kan. Vanaf acht jaar manoeuvreer je de zeilwagen al door het park. Probeer ook de Skatey's van Wind 'n Wheels, elektrische skateboards, of spring een gat in de lucht op de Acro Bungee.
Eigen Locatie in heel Nederland & België
In een stad naar keuze blijken ineens 12 bommen verstopt te liggen. Het is aan jullie om deze te ontmantelen. Lukt het jullie om alle escape games op te lossen en alle chechpoints te vinden in de door jullie gekozen stad.
Otterlo
De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af. Daarnaast zijn ook ongekend veel diersoorten te vinden.
Achter de kerk van de Joannes de Doper kerk ligt een grote tuin. In deze tuin groeien veel kruiden, planten en bomen die ook in de Bijbel genoemd worden.
Arcen
Een bezoek aan de Graanbranderij de IJsvogel is een boeiende en leerzame ervaring. Een bezichtiging brengt je langs twee ambachten, namelijk dat van stoker en molenaar.
Amsterdam
Ga terug in de tijd in de werkkamer van Professor X. Ontcijfer de geheimen van deze vreemde maar briljante man en kom er zo achter waarom hij alles in zijn oude werkkamer angstvallig geheim houdt.
Van 13-07-2019 t/m 31-08-2019
Beklim de Martinustoren in Woudrichem
Woudrichem
Onder begeleiding van een gids met een goed verhaal beklim je elke zaterdag t/m 31 augustus de trappen van de Martinustoren in Woudrichem. Eenmaal boven wacht je een prachtig uitzicht over het vestingstadje en de omgeving met onder andere Gorinchem en Slot Loevestein. 
Oud-Beijerland
Gasterij de Elzentuin ligt midden in de natuur in de prachtige omgeving van Oud-Beijerland. Hier kan je genieten van een high tea's, lunch, picknick of barbecue.