Keltisch Midzomerfeest

Oudelande
Datum: 24-06-2023

De naam Midzomer is misschien een beetje vreemd, omdat deze datum tegenwoordig in verband wordt gebracht met het begin van de zomer. Maar de oude Kelten kenden slechts twee seizoenen: licht en donker, zomer en winter. Tijdens Midzomer vierden zij het hoogtepunt van de zomer, dus het midden van de lichte helft van het jaar.

Rond de zomerzonnewende (midzomer) bereikt alles een hoogtepunt, alles om ons heen is groen. Het is ook de dag met de meeste zonne-uren. Dit geeft de kracht van de zon weer. Er wordt een keerpunt gevierd, men wacht de oogst af en de vruchtbaarheid van de gewassen is nu maximaal. In het plantenrijk gaat de groei nu over in rijping. Het Midzomerfeest is een vreugdevol feest, in afwachting van de oogst die op de akkers staat te rijpen. Het is tegelijk een bezinning op het feit dat de dagen niet verder lengen en de omslag naar de winterperiode hier al wordt ingezet.

Nieuwsgierig naar nog meer Keltische weetjes? Kom een wandeling maken door de tuin en doe mee met de interactieve activiteiten, geniet en dans mee op de muziek van de folkband Squander Squad vanaf de vlonder over het water!

Entree: 10,- voorverkoop via link op www.dekoffietuin.nl

15,- op zaterdag 24 juni aan de ingang van De Koffietuin

Google Maps

Adres

De Koffietuin
Everingseweg 2-g
4436AA Oudelande

Uitjes in de buurt

Reviews van Keltisch Midzomerfeest

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.