Vermeer Centrum

Delft

Het atelier van Vermeer
Een hele verdieping gewijd aan de werkwijze van Vermeer. Hoe schilderde Vermeer geloofwaardige beelden vol licht, verstilling, harmonie en raadselachtige verhalen?

In het lichtatelier ontdekt u hoe Vermeer het licht naar zijn hand zette. U experimenteert met de camera obscura en speelt net als Vermeer met kleur, doorkijkjes en perspectief. Ook stapt u hier letterlijk in een schilderij van Vermeer.

Liefdesboodschappen van Vermeer
Veel doeken van de Delftse schilder Johannes Vermeer gaan over de liefde. Een duidelijk voorbeeld is het schilderij "De Liefdesbrief". Ook schilderde hij zijn liefdesboodschappen op een meer symbolische manier, bijvoorbeeld in de vorm van een rondslingerende hartenaas. Romantische liefde en ook verleidende, onbereikbare en betaalde liefde zijn terugkerende thema's in zijn werk.

Vermeerwinkel en herberg
Op de begane grond biedt de winkel een uitgebreid assortiment boeken, posters, kaarten, (relatie)geschenken en souvenirs. Vermeer groeide op in een herberg. In de eigentijdse herberg in het Vermeer Centrum Delft wordt koffie en thee met overheerlijk gebak of een broodje geserveerd. En zoals op Vermeers schilderijen een glas wijn, muziek en goed gezelschap.

Combi Ticket
Het Vermeer Centrum Delft is ook in combinatie met andere toeristische attracties te bezoeken.

Met dit ticket heeft u ingang tot het Vermeer Centrum (waar u ook een kopje koffie met iets lekker krijgt), de Oude en Nieuwe Kerk en museum Het Prinsenhof. Ook ontvangt u de Vermeer Kubuswandeling die u lang 6 locaties van Vermeer brengt. Ga voor meer informatie naar onze site.

Google Maps

Adres

Vermeer Centrum Delft
Voldersgracht 21
2611 EV Delft

Uitjes in de buurt

Reviews van Vermeer Centrum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.