Van Gogh Museum

Amsterdam

Het Van Gogh Museum werd geopend in 1973. Het gebouw, ontworpen door de architect Gerrit Rietveld, huisvest de grootste collectie werken van Vincent van Gogh ter wereld. De verzameling bevat ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven van de kunstenaar, alsmede diens verzameling Japanse prenten.

Daarnaast bezit het museum een omvangrijke collectie werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars: tijdgenoten en vrienden van Van Gogh waaronder Paul Gauguin en Henri de Toulouse-Lautrec, maar ook oudere meesters die hij bewonderde, zoals Léon Lhermitte en Jean-François Millet.

Een groot deel van deze werken was bijeengebracht door de broers Van Gogh. Het museum heeft deze verzameling verder uitgebreid door middel van aankopen en door bruiklenen van andere culturele instellingen.

Google Maps

Adres

Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1071 CX Amsterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Van Gogh Museum

19 July 2013

Echt prachtig om te zien wat van Gogh allemaal gemaakt heeft, maar het museum is wel een beetje aan de drukke kant. Handiger om een keer doordeweeks te gaan in de ochtend (of iets dergelijks). Bestel wel van tevoren je tickets online, want dan kun je de rij overslaan!

Anoniem

14 November 2014

Wil je niet in de rij staan, koop dan je tickets online en ga gelijk om negen uur. Dan is het nog niet zo druk. De eerste zaal is best mooi, maar daarna is het een stuk minder. Ik vond het Stedelijk Museum veel interessanter. Ook de architectuur van het museum was niet bijzonder.

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.