Tentoonstelling: Art Park

Amsterdam
Datum: 14-09-2023 t/m 15-10-2023

De tentoonstelling ‘Art Park: Finding Natural Beauty in North’ (‘Kunstpark: Het Vinden van Natuurlijke Schoonheid in Noord’) richt zich op de betekenis van de aanwezigheid (of afwezigheid) van natuur in de stad. Waarom is het belangrijk om groene ruimten in de stad op te nemen en in stand te houden? In welk opzicht is het samenleven  en het beschermen van verschillende soorten groen essentieel voor het menselijk leven in een stedelijke omgeving? Wat kunnen we leren van de natuur?

Mensen bouwen steeds meer, voornamelijk om steden groter te maken en een groeiende bevolking te huisvesten. Dit heeft enorme gevolgen, niet alleen voor de omringende omgeving, maar ook op verder weg gelegen plaatsen waar de bouwmaterialen vandaan komen.

Vaak denken stadsplanners pas aan groene ruimten als de nieuwe gebouwen al zijn gebouwd. De natuur krijgt zo een ondergeschikte rol. Hoe kunnen we de stad inclusiever maken voor haar inheemse natuur? Zijn er creatieve manieren om de natuur binnen de stedelijke openbare ruimte opnieuw te bekijken? Als reactie op de nieuwe ecologische kaart die is geconceptualiseerd door de tuinarchitecten van de stad, nodigen wij kunstenaars uit om hun eigen Natuurkaart van Amsterdam Noord te presenteren, waarin ze verschillende aspecten van de rol van de natuur in het gebied naar voren kunnen brengen.

Gedurende de tentoonstelling worden er diverse kunstworkshops en nevenactiviteiten georganiseerd, zoals gesprekken met lokale milieuactivisten, ecologie-experts en kunstenaars, performance-avonden en een markt met lokale producten en natuurgenezers uit Amsterdam Noord.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS: Mandy Metz, Can Bora, Peter de Boer, Anna Berendsen, Valentin Bakardjiev, Vico Persson, Moon van Drunen, Bas Burghard, Alejandra Díaz-Guerra Acedo, Bert Barten, Esther Kin, Eveline Alders en Merel Schoutendorp.

Google Maps

Adres

Treehouse NDSM
T.T. Neveritaweg 55-57
1033WB Amsterdam

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Ticket vanaf € 65,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
Van € 16,00. Nu voor € 9,95
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Tentoonstelling: Art Park

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.