Space Expo

Noordwijk

Ruimtevaart is een fantastisch avontuur. Dat kun je zien en meemaken in Space Expo. Maak een reis door de geschiedenis van de ruimtevaart en beleef mee hoe raketten gelanceerd worden. Kruip in de huid van een astronaut en beweeg je in een ruimtestation of bekijk de maanlander op ware grootte. Met spectaculaire shows volg je de maanlanding, de Space Shuttle en de Mir. En als je ruimtestation beschadigd is door een meteoriet, mag je het proberen te repareren met een echte robotarm.

Andre Kuipers
In Space Expo is ter gelegenheid van de ruimtemissie van André Kuipers een permanente tentoonstelling ingericht met persoonlijke bezittingen en documenten van André Kuipers, die het verhaal van zijn leven vertellen. Ook is er van alles te zien over zijn ruimtevlucht en over de wetenschappelijke experimenten die hij in de ruimte heeft uitgevoerd.

Space Train
Neem een kijkje in de "keuken" van ESA. De Space Train brengt je naar ESTEC, de grootste technische vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA). Tijdens de rondleiding bezoek je onder andere de testfaciliteiten voor satellieten en het informatiecentrum voor het International Space Station (ISS). De Space Train rijdt alleen in de weekenden en tijdens de schoolvakanties. Je moet minimaal 9 jaar en goed ter been zijn om mee te kunnen. Wie met de Space Train mee wil, moet tijdig aanwezig zijn.

Astronautendiploma
Om het bezoek aan de expositie nog spannender te maken, is er voor de kinderen de mogelijkheid om een speurtocht te maken. De ruimtespeurtocht is er voor de jongste kinderen (6 t/m 9 jaar) en aan de hand van de astronautentest worden de oudere kinderen (10 t/m 12 jaar) op de proef gesteld. Natuurlijk ligt er voor iedereen die zijn best heeft gedaan een astronautendiploma klaar!

Rondleidingen
Met een rondleiding wordt een bezoek aan de tentoonstelling over de ruimtevaart extra leerzaam voor jong en oud. De gidsen van Space Expo nemen je mee door de expositie, vertellen over de modernste ontwikkelingen en laten je aan de hand van anekdotes de geschiedenis van de ruimtevaart herleven. Ook als je juist wat meer in de technische kant van de ruimtevaart geïnteresseerd bent, kunnen de gidsen je uitgebreid informeren over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Kaartjes met korting voor Space Expo

Tripper
Pak de beste kortingen bij Tripper.nl en ontvang direct ticket per e-mail.
Van € 14,00. Nu voor € 11,20
Google Maps

Adres

Space Expo
Keplerlaan 3
2200 AG Noordwijk

Uitjes in de buurt

Reviews van Space Expo

21 October 2012

Heel leuk en gezellig uitje.

Caspar Smilde

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.