Smalspoor Museum

Erica
Industrieel Smalspoor Museum
Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica

Beleef het mee via een rit per smalspoortrein. Vanuit het nieuwe museum gebouw met statische en dynamische smalspoor expositie, vertrek je voor een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject, vroeger gebruikt voor turftransport.

Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifieke gebied. Door de geringe snelheid, zo kenmerkend voor dit smalspoor, heb je voldoende tijd om van de omgeving en de treinreis te genieten.

Het smalspoormuseum
Het museum, dat volledig op vrijwilligers draait, beschikt over een grote collectie smalspoorlocomotieven, wagens, werktuigen, foto’s en ander materiaal. Langs het traject staat smalspoormaterieel opgesteld in diverse samenstellingen en toepassingen.

De turfstrooiselfabriek en remise
Tijdens de rit kom je ook langs de enige overgebleven turfstrooiselfabriek in ons land in originele staat, met de daarbij bijbehorende losinstallatie.

In de turfstrooiselfabriek, die voor bezoek geopend is, bevinden zich nog de originele productmachines. Hier krijg je de indruk van het vroegere productieproces van turfstrooisel.

Op het museumterrein staat ook de 4-sporige smalspoorremise gebouwd in 1910, welke jaren dienst heeft gedaan als werkplaats voor het museum. Zowel de turfstrooiselfabriek als de remise zijn beiden Rijksmonument.

Een eenvoudige restauratie is aanwezig en bij mooi weer is het goed toeven op het buitenterras.

Bezoek de website >>

Trein
Smalspoor
Mini trein
Musuem
Treintje

    Reviews van Smalspoor Museum

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.