Oorlogsmuseum

Overloon

"Oorlog hoort in het museum", is het motto van museum Liberty Park. Daar, waar in de herfst van 1944 een niet te vergeten veldslag heeft gewoed, wil dit museum een monument zijn voor vandaag en morgen. Het verslag van deze strijd is aangrijpend. Duitse sluipschutters die zich vastbinden aan bomen om te kunnen blijven doorschieten, ook na een verwonding. De Molenbeek die de bijnaam "Bloedbeek" kreeg, en een volledig verwoest Overloon en Venray. Duitsers, Britten en Amerikanen streden daar hun felste strijd sinds de landing op de Normandische stranden. Totaal vielen er ruim 2400 doden.

Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum
Daar ziet je hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren. Maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet in die tijd, maar ook voor de vervolging. En tenslotte natuurlijk ook voor de bevrijding met daarbij speciale aandacht voor de Slag om Overloon.

Marshall Museum
Op ruim 10.000 vierkante meter staan meer dan 150 historische voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen opgesteld die voorkomen uit de collectie van Jaap de Groot, die een uitstekend overzicht geven van het de militaire inzet in de Tweede Wereldoorlog. Je treft er grote opstellingen aan die een beeld geven van de inval in Normandië tijdens D-Day, maar ook van de Slag om Arnhem en de Slag in de Ardennen.

In het Marshall Museum staat voorts de Red Ball Highway centraal. Dat was de naam voor het Amerikaanse logistieke systeem waarmee de fronttroepen werden bevoorraad tijdens hun opmars in Frankrijk. Het getoonde materieel verkeert in topconditie en staat erbij als nieuw. Dat is niet zo verwonderlijk, want bijna al die voertuigen zijn tot het laatste boutje uit elkaar geweest, weer opgebouwd en rijklaar gemaakt!

Schoolreis
Liberty Park in Overloon leent zich ook goed voor een schoolreis. Liberty Park is namelijk uitermate geschikt voor kinderen.

Kaartjes met korting voor Oorlogsmuseum

TicketVeiling.nl
Doe een bod bij TicketVeiling.nl en probeer de beste prijs te krijgen. Let goed op de voorwaarden en bijkomende kosten.
Bieden vanaf € 1,00
Google Maps

Adres

Oorlogsmuseum Overloon
Museumpark 1
5825 AM Overloon

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 21,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Bieden vanaf € 1,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Oorlogsmuseum

9 August 2016

Zeer indrukwekkend. Je kunt er de hele dag rondlopen en nog niet uitgekeken zijn.

Janine van de Riet

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.