Muzee aquarium

Delfzijl

Het Muzeeaquarium Delfzijl is gevestigd in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. De 2 meter dikke muren zorgen voor het juiste klimaat en een spannend sfeertje.

Ontmoeting met de zee
Binnen deze muren van de bunker bevinden zich aquaria met vissen, schaal- en weekdieren uit de Noordzee en Waddenzee. Deze zijn schitterend ingericht en een plezier om naar te kijken. Tijdens je bezoek ontmoet je onder andere hondshaaien, roggen, zeenaalden, grote kreeften en vele anderen dieren.

Kijken, aaien
In het zeeaquarium kunnen verschillende soorten zeedieren en waterplanten worden bekeken. Er zijn 3 speciale themabakken. In de aaibak bevinden zich enkele plant- en diersoorten die je als bezoeker ook mag aanraken. Een bijzondere manier om nader kennis te maken met de wereld onder de zeespiegel. Daarnaast staan er ook een eb-en-vloed-bak en een golfslagbak.

en doen...
In het museum van Muzeeaquarium Delfzijl kijk je je ogen uit. Maar er is ook van alles te doen. Bij veel van de bezienswaardigheden staan leuke teksten met uitleg. Je steekt er dus nog wat van op ook. Er zijn 4 unieke collecties:

Archeologie
Het meest noordelijk gevonden hunebed en bodemvondsten uit Delfzijl en omgeving.

Geologie
Een nagemaakte druipsteengrot (fluores-cerende) stenen, fossielen, kristallen en mineralen.

Schelpen
Grote en kleine schelpen uit de hele wereld.

Maritiem
Geschiedenis van de zeehaven van Delfzijl, modelboten, oude scheepsvoorwerpen.

Google Maps

Adres

Muzeeaquarium Delfzijl
Zeebadweg 7a
9933 AV Delfzijl

Uitjes in de buurt

Reviews van Muzee aquarium

5 January 2015

Mooie verzamelingen schelpen, stenen en boten. Genoeg te leren in dit museum. Ook leuk om te zien wat er in je eigen buurt aan history te vinden is. Aaibak met vissen en zeesterren was erg leuk voor de kinderen. Museum is mooi. Alleen is het aquarium wel aan een opknapbeurt toe. Zeker de moeite waard om een ochtend heen te gaan. De entreeprijs is ook prima. Net zoals de prijzen in de winkel.

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.