Museum Sorgdrager

Hollum-Ameland

Het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager brengt op een zeer uitgebreide wijze de Amelander cultuur in beeld. Het museum bestaat uit een origineel ingericht "Commandeurshuis" uit 1751, een ruimte voor een wisselende tentoonstelling en een prentenkabinet.

Museum
De relatie van de eilanders met de walvisvaart en de koopvaardij komt zowel binnen als buiten het museum uitvoerig aan de orde. Literatuur van de Amelander geschiedenis is in het museum te koop. Vanuit het museum worden cultuurhistorische rondwandelingen en dia presentaties verzorgd.

Sorgdragershuuske
Ooit woonden op Ameland veel kapiteins van onder andere walvisvaarders en koopvaardijschepen. Ook wel commandeurs genoemd. Als ze op het eiland verbleven woonden ze in hun commandeurswoning. Eén van die woningen, het in 1751 door Pieter Cornelis Sorgdrager in Hollum gebouwde Sorgdragershuuske, vormt het hart van Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager. Een wandeling door dit Sorgdragershuuske geeft een goed beeld van de oude Amelander levensstijl. Eén van de kamers is, met een rijk interieur, ingericht als de stijlkamer zoals die er in 1751 moet hebben uitgezien.

Museumboerderij
Naast het Sorgdragershuuske vind je een museumboerderij met nog meer ingrediënten uit die fascinerende eilander geschiedenis, zoals een expositie over het ontstaan en de ontwikkeling van Ameland, nog meer over de historie van de walvisvangst vanaf Ameland en een jaarlijks wisselende tentoonstelling over een specifiek facet van de Amelander historie.

Google Maps

Adres

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager
Herenweg 1
9161 AM Hollum-Ameland

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Ticket vanaf € 65,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
Van € 16,00. Nu voor € 9,95
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Museum Sorgdrager

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.