Mariniersmusem

Rotterdam

Aan de Wijnhaven in Rotterdam is begin dit jaar de laatste hand gelegd aan het stoerste uitje van Rotterdam: het Mariniersmuseum heeft de vaste opstelling op de schop genomen en de frisse interactieve inrichting daagt jong en oud uit zich voor even marinier te voelen.

Op de derde etage word je als bezoeker meegenomen naar de oprichting van het Korps Mariniers in 1665 tot aan de Koude Oorlog en ervaar je daarbij het dagelijks leven van een marinier. Mariniers worden al eeuwenlang wereldwijd ingezet. Een zware en verantwoordelijke taak. Zou jij het kunnen?

Zo wijd de wereld strekt
Het wereldwijd verdedigen van de landsbelangen is al eeuwenlang de opdracht van het Korps Mariniers. Met diverse acties van vroeger en nu illustreert het museum waarom Qua Patet Orbis (zo wijd de wereld strekt) ook nu nog de marinier typeert.

Dit is zeker ook te zien in de introductiefilm (productie Studio Redrum uit Ede). Met behulp van actief-dienende mariniers, re-enactors, beeldmateriaal van recente oefeningen en missies, én de nieuwste digitale effecten is er een - volgens regisseur en producer Christiaan Kuipers - “moddervette” film gemaakt.

In enkele minuten wordt duidelijk wat een marinier is en waar hij voor staat. Een glansrol is weggelegd voor de spoorweghefbrug “De Hef” in Rotterdam, die in de film het decor vormt voor de strijd om de Maasbruggen in de meidagen van 1940.

Google Maps

Adres

Mariniersmuseum
Wijnhaven 7-13
3011WH Rotterdam

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Ticket vanaf € 65,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
Van € 16,00. Nu voor € 9,95
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Mariniersmusem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.