Lego Incidenten City

Borculo
Datum: 27-04-2024 t/m 05-05-2024

LEGO Incidenten City. Een bijzondere mini rampenstad dat de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld in zich heeft. Het stadsoppervlak telt ruim 23m2 en er zijn meer dan 250.000 steentjes in verwerkt. Bezoekers kunnen aan een wedstrijd meedoen; de prijsvraag “zoek de 23 incidenten”.

De City heeft als doel; het werk van de brandweer op een unieke wijze onder de aandacht te brengen.

De City is net als onze samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de meest actuele of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden. De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten, hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en sommige zelfs te zien geweest bij het Jeugdjournaal. Herkenbaar zijn veel incidenten zoals;

  • Gasexplosie Bilthoven 21 april 2022
  • Brand voormalig historisch kerk gebouw Veghel 1 jan 2023
  • Ingestorte windturbine Eemmeerdijk 4 jan 2023
  • Deel windturbine beland op de snelweg  A1 A50 Apeldoorn 28 dec 2022
  • 10 stadbussen afgebrand Utrecht 13 januari 2023

Edutainment

IncidentenCity.nl is inmiddels een hele educatieve en actieve vorm van brandweeredutainment. Bijzonder leerzaam en uniek qua entertainment. Het educatieve deel leert kinderen dat het brandweervak veelzijdig- en uitdagend is. De brandweer wordt bij heel veel incident ingezet. Het doet veel meer dan alleen een poes uit de boom halen of een brandje blussen. Het entertainment gedeelte is de uitgeschreven laagdrempelige prijsvraag “zoek de 23 incidenten in IncidentenCity”. Voor elke bezoeker, ongeacht de leeftijd, heeft het wedstrijdelement in combinatie met het zien van te winnen LEGO brandweer set een enorme aantrekkingskracht: “ik wil meedoen”. Ongemerkt scholen de deelnemers zich gaandeweg door de zoekopdrachten van de prijsvraag. Men leest de vraag, zoekt het incident op, herkent het, deelt dit met elkaar, zoekt het op in het deelnameformulier en vult de letter in. Dit herhaalt zich 23 incidenten.

Na afloop van de zoektocht en het uitschrijven van de slagzin, is het beeld van de brandweer op een unieke wijze bijgesteld. Kinderen (en ouderen) worden daarmee op een eenvoudige en vooral actieve speelse wijze in contact gebracht met het vak van brandweer. Zij zullen immers de brandweerman /-vrouw zijn van de toekomst.

Google Maps

Adres

Brandweer- Stormrampen museum
Hofstraat 5
7271AP Borculo

Uitjes in de buurt

Reviews van Lego Incidenten City

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.