keramiek en schilderijen

Huizen
Datum: 27-11-2023 t/m 23-12-2023

Van 27 november t/m 23 december 2023 is in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen het werk te zien van Lei Hannen (keramiek) en Marian Mutsaers (schilderijen). Galerie De Kleine Toonzaal in Huizen toont elke vier weken hedendaagse kunst toont van twee professionele kunstenaars met verschillende disciplines.

Keramiek bied Lei Hannen een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is van een onmetelijke rijkdom als professioneel kunstenaar.

Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in keramiek, staal en brons niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect. Het relativeert. Hierin scheppend te handelen ondervindt Hij als een voorrecht. Tevens is het scheppende element in het wordingsproces een weerspiegeling van de vrijheid die hij als onontbeerlijk acht. Vrijheid die je bevechten moet, steeds weer. Hij ondernam studiereizen naar o.a. China, Marokko, Mongolië, Japan en Maleisië vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie. Lei exposeerde in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mongolië, Noorwegen, Nederland , Oostenrijk en Spanje en hij is winnaar van de Cultuurprijs 2015 van de Gemeente Echt-Susteren.

Marian Mutsaers toont tekeningen in veelal zwart wit tinten, het merendeel met ballpoint. Het thema die de hoofdrol speelt is de kwetsbaarheid van de mens en met name die van het kind. Een aantal werken heeft als onderwerp metamorfose, waarin verschuivingen en opnieuw vormgegeven verbindingen een connectie met elkaar aangaan, waardoor een nieuw beeld ontstaat. Dit beeld ontstaat tijdens het proces. Langzaam groeit haar vage beeld tot een bevredigend resultaat. Humor speelt een rol en ook mythologische verhalen. Schilderijen hebben meestal een groter formaat, waaraan vaak een verhaal of een artikel uit de krant ten grondslag ligt. Andere thema's zijn muziek, modern ballet, natuur, poëzie en literatuur.

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke presentatie van de expositie zaterdag 2 december om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze presentatie aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kan je ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Google Maps

Adres

De Kleine Toonzaal
Voorbaan 25
1271RR Huizen

Uitjes in de buurt

Reviews van keramiek en schilderijen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.