Jubileum-expositie

Huizen
Datum: 04-09-2023 t/m 30-09-2023

Jubileum-expositie met Edith van Eijden-Calis (keramiek) en Simone Stawicki (gemengde technieken)

 

Van 4 t/m 30 september 2023 viert galerie De Kleine Toonzaal haar 1-jarig jubileum aan de Voorbaan 25 in Huizen. Zij vieren dit jubileum met dezelfde exposanten als waar zij een jaar geleden mee opende, namelijk Edith van Eijden-Calis (keramiek) en Simone Stawicki (gemengde technieken). Galerie De Kleine Toonzaal in Huizen heeft zich in een jaar ontwikkelt tot een gerenommeerde galerie welke elke vier weken hedendaagse kunst toont van twee professionele kunstenaars met verschillende disciplines.

 

Edith van Eijden-Calis werkt met diverse soorten klei en is gespecialiseerd in de Raku- en Naked Raku stooktechnieken. Zij is constant op zoek naar nieuwe vormen en combinaties met andere materialen waarmee ze een eigen stijl creëert en zich hierbij laat inspireren door alles om haar heen, wat samen met het verrassingselement van de stooktechnieken resulteert in een uniek eindproduct. Op deze expositie toont zij haar keramiek gebaseerd op geometrische vorm. Al haar werken zijn unica.

 

Simone Stawicki’s werk bestaat voornamelijk uit schilderijen van acrylverf, maar ook grafiek en gemengde technieken. Het fascinerende van haar werk is dat het kleurrijk is met het gebruik van zwart en wit, grote kleurvlakken en gevoelige lijnen, op deze manier zoekt ze naar harmonie door tegenstelling. Ze werkt met verdunde verf in een waterpistool (super soaker) en met pastel die zij in de natte verf gebruikt, daarnaast gebruikt ze ook de traditionele manier van schilderen. Zij denkt na over God, de mens en maatschappij. De dingen die haar bezighouden zijn o.a. onrecht, liefde, de elementen en het licht. Het licht dat speelt met het landschap legt de ziel van het landschap bloot.

 

Het mag duidelijk zijn dat je welkom bent in galerie De Kleine Toonzaal, want er is kunst in verschillende prijsklassen te krijgen, maar gewoon de expositie bewonderen mag natuurlijk ook. In een jaar heeft de galerie al zijn vaste bezoekers gekregen die elke vier weken weer terugkomen om de nieuwe expositie te bekijken. Inmiddels vertegenwoordigd galerie De Kleine Toonzaal kunstenaars en is hun werk via de site of in de galerie te koop. Verschillende kunstenaars hebben ook workshops en lezingen gegeven het afgelopen jaar. "het hoogtepunt is toch wel de openingen van de exposities," zegt eigenares Simone Stawicki "we maken er dan een feestje van. De bezoekers kunnen dan van alles vragen aan de kunstenaars, want die zijn aanwezig op de opening."We hebben ook afgelopen jaar een internationale expositie gehad". Door de hoge kwaliteit van de tentoongestelde werken heeft De Kleine toonzaal nu al een goed naam gekregen .

 

Iedereen is van harte welkom op de opening/jubileum-feestje zaterdag 9 september om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Wij willen graag met samen een mooi jubileumfeestje vieren. Natuurlijk kan je ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Google Maps

Adres

De Kleine Toonzaal
Voorbaan 25
1271RR Huizen

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Ticket vanaf € 65,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
Van € 16,00. Nu voor € 9,95
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Jubileum-expositie

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.