Informatiecentrum

Beek-Ubbergen

Je vindt er informatie over de herontdekking van het landschap, zowel door te fietsen, wandelen of varen. Dit mag je als liefhebber van uitgesproken Nederlandse landschappen niet missen.

Palland
Naast het Informatiecentrum is er in het dal "Palland" te zien hoe door de geschiedenis heen mensen hun erf, weides, akkers en boomgaarden met levend hout afscheidden. Vlechtheggen, houtwallen, holle wegen en graften zijn er te zien temidden van weides, akkers en boomgaarden. Het gebied staat bekend om zijn rijke flora, waaronder een aantal zeer zeldzame planten, zoals orchideeën, sleutelbloemen en rapunzels. Tijdens de wandeling heb je een adembenemend mooi uitzicht over het Rijndal.

Informatiecentrum
Het Informatiecentrum toont Nederland op z'n mooist, maar wil bovenal inspireren om ons hele land weer mooi te maken en van te genieten, voor iedereen, nu en later. Het Madurodam van het landschap. Voor wie denkt dat alleen het buitenland mooi kan zijn, is een bezoek aan het prachtig gelegen Informatiecentrum met zijn 11 miniatuurlandschappen een unieke bezienswaardigheid.

Tuin van Europa
Door een groene tunnelhaag kom je op het platteland van zuidwest Engeland. Ook wel de "Tuin van Europa" genoemd. Een poort verschaft vervolgens toegang tot nog eens 9 miniatuurlandschappen. Ze verbeelden de nog aanwezige typische Nederlandse landschappen. Net zo mooi en zelfs met meer verscheidenheid dan menig buitenland te bieden heeft.

Wandel- en Fietskaarten
Bij het Informatiecentrum zijn er folders verkrijgbaar met wandel- en fietskaarten. Ook zijn er folders verkrijgbaar met informatie over openbaar vervoer, fietsverhuur, restaurants en hotels. Je kunt zo zelf op ontdekkingstocht gaan naar de mooiste cultuurlandschappen van ons land.

Google Maps

Adres

Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap
Rijksstraatweg 174
6573 DG Beek-Ubbergen

Uitjes in de buurt

Heilige Landstichting, Nijmegen
Museumpark OrientalisMuseumpark Orientalis
Arnhem
Ticket vanaf € 7,50
Het WatermuseumHet Watermuseum

Reviews van Informatiecentrum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.