Het Maritiem Museum

Rotterdam

Het Maritiem Museum presenteert uiteenlopende (wissel)tentoonstellingen voor een breed publiek en is mede door een vol evenementenprogramma een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Museumschip 'Buffel'
De multimediale havenpresentatie 'MainPort Live' brengt met beeld, geluid en real-time navigatie het ritme van de Rotterdamse haven terug in de stad en op Museumschip 'Buffel', één van de vooraanstaande attracties van het museum, wanen bezoekers zich terug in de tijd dat het schip nog dienst deed als kustwacht- en opleidingsschip van de Koninklijke Marine. Het schip is volledig vernieuwd en na een grondige renovatie weer in haar oorspronkelijke staat gebracht.

Tentoonstellingen
Bij de kinder-doe tentoonstelling 'Professor Plons' leren kinderen van 4 tot 12 jaar spelenderwijs over schepen en de Rotterdamse haven.

De tentoonstelling 'Geen zee te hoog - Onze maritieme geschiedenis in beeld' laat op zijn beurt zien hoe de scheepvaart de grondslag legde voor onze cultuur, rijkelijk geïllustreerd door de pareltjes uit de eeuwenoude collectie van het museum.

Meer informatie
Het Maritiem Museum ligt midden in het historisch maritiem museumkwartier van Rotterdam, beschikt over een unieke historische bibliotheek, een museumwinkel en een gastvrij café. Kijk op onze website voor een actueel overzicht van de tentoonstellingen en evenementen.

Google Maps

Adres

Maritiem Museum Rotterdam
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam

Uitjes in de buurt

Muiden
Ticket vanaf € 65,00
Het MuiderslotHet Muiderslot
Haarlem
Ticket vanaf € 65,00
Het Dolhuys Het Dolhuys
Den Helder
MarinemuseumMarinemuseum
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
RembrandthuisRembrandthuis

Reviews van Het Maritiem Museum

10 January 2013

Origineel museum met verrassende tentoonstelling, goed ingespeeld op zowel modern als verleden. Superleuk voor kinderen, vooral op het dak waar je met allerlei watervoorwerpen mag spelen (proffesor plons!)

Saskia

30 June 2015

Ik geef het een 6.

Tijmen Weijermars

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.