Gorcums Museum

Gorinchem
Gorcums Museum
Grote Markt 17
4201 EB Gorinchem

Het Gorcums Museum is gevestigd in het monumentale, uit 1860 daterende voormalige stadhuis op de Grote Markt, het hart van de historische vestingstad.

De geschiedenis van Gorinchem
De geschiedenis van de stad Gorinchem is te volgen aan de hand van een uitgebreide verzameling historische en kunstvoorwerpen. Schilderijen, prenten, een fraaie collectie zilver, honderden uiteenlopende voorwerpen en archeologische vondsten brengen de historie in een permanente opstelling tot leven.

Historische objecten
Het museum toont een aantal historische objecten zoals De Faam (een gietijzeren onderdeel van een vroegere stadspomp uit 1864) of Gouden Rozenobels (geslagen in Gorcum op naam van Edward IV, koning van Engeland) die getuigen van de rijke geschiedenis van de stad. Deze objecten maken deel uit van de vaste opstelling.

Hedendaagse kunst
De collectie hedendaagse kunst bestaat uit werken van kunstenaars die (vanaf ca.1945) in Gorinchem gewoond en gewerkt hebben of dat nog doen. Deze werken worden in wisselende samenstelling getoond en geven een goed beeld van het kunstklimaat in Gorinchem. Een belangrijk onderdeel van het museumbeleid vormen de wisseltentoonstellingen. Daarin wordt ruimschoots aandacht besteed aan eigentijdse beeldende kunst en vormgeving, maar ook aan andere visuele kunsten uit heden en verleden. Het Gorcums museum heeft reeds diverse spraakmakende tentoonstellingen op zijn naam staan.

Bezoek de website >>

Gorcums museum
Historisch
Cultureel
Museumstuk

    Reviews van Gorcums Museum

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.