Bestel kaartjes

Diamant Museum

Amsterdam
Diamond Museum
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam

Het Diamant Museum is opgezet met het doel de kennis over diamant en haar geschiedenis te vergroten. Het beoogt op termijn het kenniscentrum van diamant te zijn voor het grote publiek.

Amsterdam is en blijft een belangrijke toeristische trekpleister, waarin een groeiend aantal bezoekers geïnteresseerd is in cultuur en geschiedenis. Het Diamant Museum richt zich met name op deze doelgroep, maar wil daarnaast ook het Nederlands publiek betrekken bij haar rijke diamantgeschiedenis.

Amsterdam Diamantstad
De stad Amsterdam en diamant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De geschiedenis van Amsterdam Diamantstad begint in 1586 en leeft tot op heden voort.

Toch is de veelbewogen geschiedenis van de diamant niet bij iedereen even bekend. Het Diamant Museum Amsterdam onthult met films, foto’s, sierraden, historische documenten en natuurlijk diamanten (echte, net echte en niet echte) de verhalen achter de diamant.

Met name in de 19e en begin 20e eeuw was de glorietijd van Amsterdam als kenniscentrum van diamant in de wereld. Het is niet voor niets dat wereldberoemde stenen als de Koh-I-Noor en de Cullinan door Amsterdamse diamantairs zijn geslepen.

Ruim 400 jaar diamant historie in combinatie met het toerisme heeft Amsterdam gevormd tot de grootste diamantstad ter wereld. De Amsterdamse diamantairs mogen zich beroepen op 1 miljoen bezoekers per jaar, een ongeëvenaard aantal als het gaat om de handel van diamant aan de consument.

Bijzondere Diamanten
Diamanten in alle soorten en maten zijn te zien in het Diamant Museum Amsterdam. Van de kleinste diamant ter wereld, met het blote oog niet waar te nemen en met een keer blazen voor altijd verdwenen, tot de grootste, de Golden Jubilee (545 crt). Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is de Diamond Experience waar de bezoeker het hart van de diamant binnengaat en vele beroemdheden zal tegenkomen.

Er zijn diamanten met bijzondere, vaak mysterieuze verhalen; van geluksdiamant tot het boze oog. De diamanten die het museum toont zijn speciaal voor het museum gemaakte replica’s van diverse mineralen, bijna niet van het origineel te onderscheiden.

In de museumwinkel kan de diamantliefhebber terecht voor een uitgebreid assortiment echte diamanten en sierraden.

Bezoek de website >>

Museum Amsterdam
Diamanten in het museum
Koningin Beatrix
Kronen
Goud in het museum
Juwelen

  Kaartjes met korting voor Diamant Museum

  I Amsterdam
  De I Amsterdam City Card is een unieke manier om Amsterdam te ontdekken. Toegang tot meer dan 70 musea, het openbaar vervoer, een rondvaartboot en fiets huren.
  Ticket vanaf € 65,00 per persoon

  Uitjes in de buurt

  Reviews van Diamant Museum

  Schrijf een review!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.