Diamant Museum

Amsterdam

Het Diamantmuseum is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in diamanten en juwelen. Laat je betoveren door glinsterende edelstenen en beleef 400 jaar diamantgeschiedenis in het enige diamantmuseum in Europa.

Je wordt meegenomen op een reis die honderden kilometers onder het aardoppervlak begon en eindigt in de ring aan uw vinger. Bewonder onze prachtige collectie van unieke objecten en kronen en leer over de magische wereld van de diamant.

Amsterdam Diamantstad

Met name in de 19e en begin 20e eeuw was de glorietijd van Amsterdam als kenniscentrum van diamant in de wereld. Het is niet voor niets dat wereldberoemde stenen als de Koh-I-Noor en de Cullinan door Amsterdamse diamantairs zijn geslepen.

Ruim 400 jaar diamant historie in combinatie met het toerisme heeft Amsterdam gevormd tot de grootste diamantstad ter wereld. De Amsterdamse diamantairs mogen zich beroepen op 1 miljoen bezoekers per jaar, een ongeëvenaard aantal als het gaat om de handel van diamant aan de consument.

 

Kaartjes met korting voor Diamant Museum

I Amsterdam
De I Amsterdam City Card is een unieke manier om Amsterdam te ontdekken. Toegang tot meer dan 70 musea, het openbaar vervoer, een rondvaartboot en fiets huren.
Ticket vanaf € 65,00
Google Maps

Adres

Diamond Museum
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Diamant Museum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.